Het verhaal van de geadopteerde Ton is een aangrijpende reis naar zijn verleden, een pad dat hij nooit zelf had willen bewandelen maar dat nu zijn levenswerk is geworden. Op 80-jarige leeftijd besluit hij om het werk van zijn dochter voort te zetten nadat al haar verzamelde informatie over het familie verleden tijdens een orkaan verloren is gegaan.

Met vastberadenheid en moed begint Ton zijn zoektocht naar zijn biologische familie. Een reis die hem confronteert met emotionele en schokkende informatie. Hij schakelt de hulp in van Fiom, en samen gaan ze de uitdaging aan. Voor beide partijen is deze samenwerking van onschatbare waarde gebleken. Fiom heeft veel geleerd van Ton's doorzettingsvermogen en vastberadenheid, terwijl Ton steun vond in het luisterend oor van Fiom tijdens de heftige momenten van de zoektocht, met name wanneer het gaat over zijn vader.

Het verhaal van Ton, zoals verteld in Tubantia, biedt een ontroerende kijk op een man die zijn verleden onder ogen durft te zien en de waarde van steun en doorzettingsvermogen in zijn zoektocht naar de waarheid.

Ton: ‘Gaarne wil ik mijn dankbaarheid uitspreken voor de steun en de helpende hand door het Fiom, daarnaast wil ik ook de mensen bedanken van de verschillende archieven waar ik de nodige informatie kon verkrijgen en ook die mensen die op de achtergrond mij mede hebben geholpen om tot het resultaat te komen zoals vermeld in de Tubantia, zonder deze coöperatieve medewerking van hen allen zou dat niet tot dit resultaat hebben geleid.’

Lees het verhaal van Ton in Tubantia.