In verband met de vele aanvragen is het tijdelijk niet mogelijk om je aan te melden voor het Contactregister.

Wat kun je doen als contact leggen niet mogelijk is? Fiom beschikt over een uitgebreid contactregister. Je kunt je inschrijven in dit register, zodat we jouw gegevens snel kunnen vinden, mocht een familielid in een later stadium alsnog contact met je zoeken. 

Zoeken naar familie - Contactregister.jpg

Het Fiom-contactregister 

Heb je gezocht via Fiom, maar wil de gevonden persoon (nog) geen contact? Of wil je gevonden worden als iemand jou zoekt, maar zelf (nog) niet zoeken? Dan kun je je inschrijven in het Fiom-contactregister. 

Bij iedere zoekactie (of inschrijving in het register) wordt altijd eerst het register zelf geraadpleegd. Als blijkt dat de persoon naar wie gezocht wordt, in het register staat, neemt eerst een hulpverlener van Fiom contact met hem/haar op met de vraag of de wens tot contact nog steeds aanwezig is. 

Privacy 

Privacy nemen wij erg serieus. Fiom staat geregistreerd bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Persoonlijke gegevens worden dus niet verstrekt aan derden. Dat betekent dat jouw contactgegevens alleen worden doorgegeven als je hier toestemming voor geeft. Lees meer informatie in ons privacystatement.

Inschrijving 

In verband met de vele aanvragen is het tijdelijk niet mogelijk om aan te melden voor de verschillende registers.

Voorwaarden en werkwijze van het Fiom-contactregister  

 • Je kunt je vanaf 16 jaar inschrijven in het register. 
 • Door inschrijving in het Fiom-contactregister laat je Fiom weten dat je gevonden wilt worden wanneer een persoon of personen naar jou op zoek is of zijn. 
 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het sturen van de juiste en duidelijke gegevens en voor het doorgeven van wijzigingen. 
 • Het Fiom-contactregister is alleen bestemd voor mensen die bloedverwanten zijn tot en met de tweede graad. Dit houdt in: biologische ouders, kinderen, grootouders, kleinkinderen, (half)broers en (half)zussen. Het is echter niet bedoeld voor zaaddonoren en voor kinderen die hieruit zijn geboren. Je kunt je dan inschrijven in de speciaal daarvoor bestemde Fiom KID-DNA Databank.  
 • Als iemand naar jou op zoek blijkt te zijn, wordt eerst aan jou gevraagd of je daadwerkelijk contact wil met deze persoon.  
 • Is er een match en wil je contact met de persoon die naar jou op zoek is, dan krijg je verdere begeleiding en ondersteuning van een hulpverlener van Fiom.  
 • Jouw contactgegevens worden aan niemand verstrekt zonder jouw toestemming. Het Fiom-contactregister valt onder de Algemene Verordening Persoonsgegevens (voorheen bekend als de Wet Bescherming Persoonsgegevens, registratienummer M1022929).  
 • Je gegevens worden door Fiom alleen gebruikt voor het contactregister. 
 • Vermelding in het Fiom-contactregister is gratis en voor onbepaalde tijd.  
 • Je gegevens worden vernietigd zodra je daarom vraagt. Hiervoor gebruik je het formulier van het Fiom contactregister
 • Aan inschrijving kunnen geen rechten worden ontleend anders dan in deze voorwaarden worden aangegeven.