Oproep onderzoek: geadopteerden en afstandsouders die niet zoeken naar biologische familie 

Onderzoek ervaringen ZNF.jpg

Fiom start vanaf 2024 een onderzoek naar de ervaringen van geadopteerden en afstandsouders met zoeken naar familie. Wil jij jouw ervaring delen?

We zijn op zoek naar twee groepen deelnemers:

  1. Geadopteerden en afstandsouders die via Fiom zoeken naar hun biologische familie.
    Zij krijgen onze vraag voor deelname aan het onderzoek na hun aanmelding bij Fiom om te gaan zoeken
     
  2. Geadopteerden en afstandsouders die niet van plan zijn te zoeken

We vinden het belangrijk om ook de ervaringen van mensen die niet van plan zijn te zoeken te onderzoeken. Zo kunnen we de ervaringen van de twee groepen deelnemers met elkaar vergelijken.

Ben of ken jij iemand die geadopteerd is òf die zijn/haar kind heeft (moeten) afgestaan? En ben je niet van plan om te gaan zoeken naar biologische familie? Meld je dan aan voor ons onderzoek.

Doel van ons onderzoek is om meer inzicht te krijgen in de ervaringen met zoeken naar familie

De bevindingen passen we vervolgens toe in onze begeleiding. Bijvoorbeeld welke voorlichting we vooraf geven over het zoeken naar familie. Maar ook hoe we mensen nog beter kunnen ondersteunen tijdens en na het zoeken.

Onderzoek via een jaarlijkse online vragenlijst

Wil je meedoen aan het onderzoek? Dan sturen we je elk jaar een online vragenlijst. Het invullen van deze vragenlijst duurt ongeveer 30 minuten. Om je te bedanken geven we een cadeaubon van 20 euro na elke vragenlijst. 

Meer informatie en aanmelden

Op de landingspagina onderzoek 'Ervaringen met zoeken naar familie na afstand en adoptie' kun je meer informatie vinden en je aanmelden. De onderzoekers sturen jou dan de eerste vragenlijst.