Op de leeftijd van acht jaar ontdekte Hans dat hij één dag na zijn geboorte is geadopteerd, een waarheid die lange tijd verborgen was gehouden. In de jaren van zijn opvoeding was dit een diep bewaard geheim, nooit besproken of onthuld. Op zijn 68ste ging hij op zoek naar zijn biologische familie.

Hans groeide op in een gezin met een broer en een zus die ook geadopteerd zijn. Hoewel ze dit allemaal wisten werd er nooit over gesproken. Het heeft wel altijd een grote rol in zijn leven gespeeld. Hij heeft altijd moeilijk om kunnen gaan met het feit dat hij door zijn moeder is weggegeven. In verschillende fases in zijn leven kwam dit naar boven. Vooral toen hij zelf kinderen kreeg. Dit ondanks de prettige jeugd die hij heeft gehad.

Het nieuws dat zijn broer op zoek ging naar zijn biologische moeder bracht een keerpunt in Hans' leven. Hoewel de zoektocht van zijn broer niet het gewenste resultaat opleverde, besloot Hans ook op zoek te gaan. Hij schakelde hiervoor de hulp van Fiom in. 

Al snel kwam het bericht dat een biologische zus was gevonden in Amerika. Na bemiddeling van Fiom stond, de in eerste instantie wat sceptische, Thea open voor contact. Het bleek een onverwacht geschenk te zijn. Ondanks de fysieke afstand tussen hen, ontstond er al snel een sterke band. De eerste ontmoeting via het computerscherm, op de verjaardag van zijn zus, bracht hen dichter bij elkaar. Hans werd overweldigd door de warmte en liefde die hij voelde. Het was alsof hij een ontbrekend stukje van zichzelf had gevonden. Ze delen gelijkenissen en interesses die ze nooit hadden verwacht, wat hun band alleen maar versterkte. Het gaf Hans een gevoel van verbondenheid en identiteit dat hij altijd had gemist. Inmiddels is er wekelijks contact.

Hoewel er geen garantie is op succes bij het zoeken naar biologische familie, beschouwde Hans zijn reis als een zegen. Hij drukt zijn dankbaarheid uit voor de ondersteuning van Fiom en benadrukt het belang van goede begeleiding bij dergelijke zoektochten. Voor Hans was het vinden van zijn biologische zus een geschenk dat zijn leven verrijkt en hem helpt om zijn verleden te accepteren en te omarmen, hoe complex en emotioneel beladen het ook mocht zijn.

Meer ervaringsverhalen

Wil jij jouw verhaal (anoniem) met anderen delen?

Stuur jouw verhaal in