Tussen de jaren ’50 en de jaren ’80 hebben veel kinderen in Nederland tijd door gebracht in kindertehuizen of in zogenaamde moederhuizen. Vanuit het tehuis werden zij vaak geadopteerd. Voor bewoners en medewerkers van deze tehuizen heeft Fiom een register opgericht.  

Zoeken naar familie - Contactregister Nederlandse Kindertehuizen.jpg

Onbeantwoorde vragen 

De bewoners van toen willen graag een beeld krijgen bij die periode uit hun leven. Antwoorden op vragen over die tijd. Verzorgenden en oud-medewerkers hebben vaak nog veel herinneringen aan de periode dat zij werkten in een moeder- of kindertehuis. Hoe mooi zou het zijn als zij daarover kunnen vertellen aan degenen die daar een deel van hun kindertijd doorbrachten?  

Het register  

Via dit register brengen we mensen met elkaar in contact om antwoord te krijgen op vragen als: hoe werd er voor de kinderen gezorgd, hoe zag een dag er uit? We bieden toenmalige medewerkers en bewoners de mogelijkheid herinneringen aan die tijd te delen.  

Voor wie?   

  • Heb je als kind in een moederhuis en/of kindertehuis in Nederland gewoond? En ben je nieuwsgierig naar dat stukje van je verleden?   
  • Werkte je in de jaren ’50 tot medio jaren ’80 in een moeder- of kindertehuis en wil je je ervaringen delen met de kinderen die er destijds woonden of met collega’s van toen?   
  • Ben je familie van iemand die in een moeder- of kindertehuis in Nederland heeft gewoond en wil je meer weten over die periode? 

Inschrijven Contactregister Kindertehuizen 

Met onderstaand formulier schrijf je je in voor het Contactregister Kindertehuizen. Dit register is opgericht om oud-bewoners en oud-medewerkers van moeder- en kindertehuizen in Nederland met elkaar in contact te brengen. Op deze manier kunnen zij herinneringen uitwisselen en antwoord krijgen op hun vragen. 

Inschrijven Contactregister Nederlandse Kindertehuizen

Wijzigingen doorgeven & uitschrijven 

Je bent zelf verantwoordelijk voor het up-to-date houden van je persoons- en contactgegevens, bijvoorbeeld als je verhuist of je telefoonnummer wijzigt. Je kunt je te allen tijde uitschrijven uit het Contactregister Kindertehuizen. Je kunt wijzigingen aan ons doorgeven middels het wijzigingsformulier.  

Voorwaarden en werkwijze

Lees de voorwaarden en werkwijze van het contactregister Nederlandse kindertehuizen.