Contact met andere afstandsmoeders kan vaak erg waardevol zijn. Je ziet en voelt dat je niet de enige bent die een kind heeft moeten afgestaan en hoeft niets uit te leggen. Je kunt gedachten met elkaar uitwisselen en herkenning vinden bij elkaar. Je ervaart dezelfde soort emoties, wat vaak al een band schept. Via Fiom kun je in contact komen met andere afstandsmoeders. Hiervoor hebben wij een aanmeldlijst. 

Afstandsmoeders - Contact met andere afstandsmoeders.jpg

Hoe werkt de aanmeldlijst voor contact met andere afstandsmoeders? 

  • Je geeft via het aanmeldformulier je gegevens door. Bijvoorbeeld je naam, adres, telefoonnummer, mailadres, je leeftijd en het jaar van de afstand van je kind. 

  • Je geeft je wensen door voor contact met een andere afstandsmoeder. 

  • Fiom verzamelt deze gegevens en kijkt op basis daarvan wie er mogelijk bij elkaar passen. 

  • Fiom bespreekt eerst met jou of je gekoppeld wilt worden aan de gekozen persoon. Dit geldt ook voor de persoon aan wie je mogelijk gekoppeld wordt.  

  • Als jullie beiden gekoppeld willen worden, geeft Fiom jullie mailadressen aan elkaar door. Jullie kunnen dan naar behoefte contact met elkaar opnemen. 

  • Fiom geeft geen adresgegevens door en is na contactlegging niet meer verantwoordelijk voor het verdere verloop van het contact. 

Meld je aan voor contact met andere afstandsmoeders

Voor contact met andere afstandsmoeders kun je ook terecht bij Stichting De Nederlandse Afstandsmoeder (DNA)

Ervaringsverhaal delen 

Uit de praktijk blijkt dat het kan helpen om jouw verhaal van je af te schrijven en te delen met andere afstandsmoeders. Je kunt jouw verhaal insturen voor publicatie op onze website. Andere afstandsmoeders kunnen hier steun in vinden.  

Stuur je verhaal in