De puberteit is voor geadopteerden en hun ouders een spannende levensfase waarin veel gebeurt. Dat is vaak leuk en uitdagend, maar ook best ingewikkeld.

Programma

Deze training is opgebouwd uit informatie, oefeningen, uitwisseling en opdrachten vanuit Waakzame Zorg (afkomstig uit de opvoedingsconcepten van Geweldloos Verzet en Nieuwe Autoriteit van Haim Omer). De opdrachten helpen je als ouder(s) balans te vinden tussen beschermen/begrenzen (als het moet) en om met vertrouwen los te laten (als het kan). Je leert met een aantal principes hoe je duidelijk en consequent kunt zijn, maar toch escalaties kunt vermijden. Hierdoor komt er uiteindelijk meer ruimte voor een positieve relatie met je tiener.

Er wordt in de bijeenkomsten gewerkt vanuit het oplossingsgerichte gedachtengoed waarbij eigen positieve ervaringen en oplossingen het startpunt zijn en waar met nieuwe bewustwording op kan worden voortgeborduurd.

Voor wie is de cursus geschikt?

Deze training is voor ouders met kinderen in de leeftijd van 12-18 jaar (in de puberteit), die vragen of zorgen hebben over de ontwikkeling of het gedrag van hun tiener, over de opvoeding of over de relatie met hun geadopteerde tiener. Het is aan te bevelen om deze training te volgen als vervolg op de basiscursus adoptiepubers, maar de training kan ook los gedaan worden.

Voor gezinnen met stevige problemen is deze training niet toereikend, maar het kan wel een steuntje in de rug zijn of een opstap naar intensievere hulpverlening. Als je als ouders niet samen kunt komen, kan je iemand meenemen die ook nauw bij je gezin betrokken is.

Bij twijfel of de cursus aansluit bij je behoeften en verwachtingen kan je even contact met ons opnemen: 030 233 03 40 of nazorgadoptie@fiom.nl.

Praktische informatie

  • Locatie: kantoor van Fiom. De Bouw 93, 3991 SZ, Houten
  • Er is plaats voor 7 ouderparen of alleenstaande ouders
  • De cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten van 19.15 tot 22.00 uur
  • De cursus wordt gegeven door twee medewerkers van Fiom
  • Kosten: €120,-. Dit is inclusief koffie en thee

Aanmelden cursus

Er is op dit moment geen nieuwe cursusdatum gepland. Wil je op de hoogte worden gehouden van eventuele nieuwe startdata? Geef dan je gegevens aan ons door, we mailen je als er een nieuwe datum bekend is.

Vragen?

Heb je vragen over de training? Stuur dan een e-mail naar trainingen@fiom.nl

Stel je vraag

 

Ervaringen

"Het is soms zo heerlijk om je met een aantal gelijkgestemde te verdiepen in iets wat best lastig is."

"Zeker aan te raden met als belangrijkste reden dat je direct handreikingen krijgt ter verbetering relatie met je kind(eren), bevestiging krijgt dat je soms best al dingen goed doet, en je niet de enige ouder bent die worstelt met opvoedingsissues bij adoptietieners."

"Zeer leerzaam, goed bruikbaar in moeilijke opvoedsituaties"

"Fijne setting met deskundige leiding, geeft goed inzicht in problematiek en hoe hier vanuit eigen kracht mee om te kunnen gaan"