02/08/2023

De Raad van Toezicht van Fiom heeft Maartje de Jong per 19 september 2023 benoemd als nieuw lid, voor een periode van vier jaar. Eén van de huidige leden, Maurits Assink, verlaat op dat moment de Raad van Toezicht aan het einde van zijn tweede benoemingstermijn.

Foto Maartje de Jong.jpg

Maartje is op dit moment advocaat bij AKD op het gebied van gezondheidsrecht. Zij heeft ruime ervaring met ondernemingsrecht in de zorg, arbeidsrecht en governance vraagstukken. Binnen de Raad van Toezicht zal Maartje haar juridisch kennis inzetten en de contacten onderhouden met de ondernemingsraad. Met haar achtergrond en persoonlijkheid is ze een verrijking voor Fiom en de Raad van Toezicht.

Zelf zegt Maartje over haar benoeming: “Ik ben ontzettend blij om een bijdrage te kunnen leveren aan Stichting Fiom. De organisatie houdt zich bezig met levensbepalende thema’s, waarbij het zelfbeschikkingsrecht voorop staat. Het zelfbeschikkingsrecht vormt de basis van de rechten van patiënten. Tegelijkertijd spelen er ethische dilemma’s waarbij iedereen op zijn eigen manier tegen het zelfbeschikkingsrecht aankijkt. Wat mij aanspreekt is dat bij Stichting Fiom de dialoog wordt gestimuleerd, door inzichten, ervaringen en opvattingen te delen, en daarmee bij te dragen aan een maatschappij waarin verschillende invalshoeken naast elkaar kunnen bestaan. De activiteiten van Stichting Fiom vind ik van grote maatschappelijke relevantie. Met mijn ervaring als zorg advocaat hoop ik een betekenisvolle bijdrage te kunnen leveren aan de doelstellingen, ambities en continuïteit van Stichting Fiom.”