Fiom is het expertisecentrum op o.a. het gebied van ongewenste zwangerschap. Uitgangspunt bij ongewenste zwangerschap is de keuzevrijheid van de onbedoeld zwangere vrouw. Het is belangrijk dat dit in Nederland goed geregeld is, voor iedereen. 

Ervaringspanel.jpg

Sluit je aan bij ons ervaringspanel en draag bij aan het vormgeven van landelijk beleid. Jouw persoonlijke ervaring en kennis spelen een essentiële rol bij belangrijke thema's zoals ongewenste zwangerschap, abortus, adoptie, pleegzorg en de betrokkenheid van zorgprofessionals. Laat jouw stem horen!

Wie zoeken we?

We zijn zowel op zoek naar personen die betrokken zijn (geweest) bij een ongewenste zwangerschap alsook naar zorgprofessionals.

Ik meld me aan als zorgprofessional

Ik heb ervaring en meld me aan

Wat kun je verwachten als lid van het ervaringspanel? 

Je krijgt per mail periodiek korte vragenlijsten over jouw ervaringen, die je snel en eenvoudig kunt invullen. Jouw privacy wordt beschermd en deelname is altijd vrijwillig.

Zolang je deelneemt aan het ervaringspanel worden je persoonsgegevens bewaard, tot maximaal 2 jaar na uitschrijving. Je kunt zelf bepalen of en wanneer je een vragenlijst invult. Jouw antwoorden zijn niet naar jou te herleiden. Wil je geen vragen meer ontvangen? Dan kun je je op elk gewenst moment uitschrijven.

Waar worden jouw antwoorden voor gebruikt?

De input van het ervaringspanel biedt een waardevol inzicht in de ervaringen van individuen die te maken hebben (gehad) met een specifiek thema. Deze antwoorden kunnen op verschillende manieren worden ingezet, zoals:

  • Ze bieden inzichten die gedeeld worden met bijvoorbeeld beleidsmakers, om discussies op een goed onderbouwde wijze te voeren;
  • We zorgen ervoor dat belangrijke onderwerpen meer aandacht krijgen in de media;
  • De resultaten dienen als basis voor nieuw onderzoek.

Meld je via bovenstaande button aan voor het ervaringspanel; samen kunnen we het verschil maken.