Vacature Communicatiemanager

Even voorstellen…

Fiom is expertisecentrum op het gebied van ongewenste zwangerschap, afstand & adoptie en verwantschapsvragen. We bieden informatie en hulp bij ongewenste zwangerschap, nazorg op het gebied van adoptie en begeleiden mensen bij hun zoektocht naar biologische familie in binnen- en buitenland. Daarnaast beheren we de KID-DNA Databank die een match tussen een donorkind en een anonieme donor mogelijk maakt. Uitgangspunt in het werk van Fiom is de keuzevrijheid van ongewenst zwangere vrouwen en het recht om te weten waar je vandaan komt. We werken met ongeveer 70 gedreven medewerkers vanuit onze kantoren in ’s-Hertogenbosch en Houten.

Deze vacature is gesloten

 

Ter versterking van het communicatieteam zijn wij op zoek naar een: 

COMMUNICATIEMANAGER
32 uur per week 
 

Wat houdt de functie in?

Je bent verantwoordelijk voor het helder positioneren van Fiom als expertisecentrum.
Jij weet als geen ander ons verhaal over te brengen aan onze stakeholders.
Je richt je op het vergroten van de zichtbaarheid en vindbaarheid van onze organisatie.
Je signaleert en initieert (verbeter)projecten die bijdragen aan het behalen van deze organisatiedoelstellingen. Je schrijft effectieve strategische marketing- en communicatieplannen die jij en je team, in samenwerking met collega’s van andere afdelingen, uitvoeren. Je geeft leiding aan een klein maar ambitieus team van marketing- en communicatieprofessionals en bent onderdeel van het Management Team van Fiom.

Wat wordt er van je verwacht?

Jij hebt ervaring met het ontwikkelen van strategische marketing- en communicatieplannen en hiermee aantoonbare resultaten behaald. Jij weet wat nodig is om via de diverse online en offline kanalen het bereik en de zichtbaarheid van Fiom te vergroten.

Binnen Fiom ben jij het primaire aanspreekpunt voor media. Vrijwel dagelijks ontvangen wij vragen van journalisten. Jij voelt je comfortabel bij het beantwoorden van deze vragen. Je onderhoudt goede relaties met de media en benadert je relaties als de situatie er om vraagt ook proactief.

Jij bent verantwoordelijk voor het goed organiseren van interne communicatie. Jij zorgt er als MT-lid voor dat je team goed gevoed wordt en stelt ze in staat om intern op de juiste manier informatie te delen.

Fiom is een kennisorganisatie waarin op feiten gebaseerd werken centraal staat. Jij begrijpt dat dit ook van meerwaarde is binnen jouw afdeling. Je weet hoe je data kunt verzamelen, analyseren en filtert uit data inzichten die leiden tot concrete plannen die bijdragen aan de positionering van Fiom.

In deze functie word je mede verantwoordelijk voor het ontwikkelen van beleid op het gebied van fondsenwerving. Jij hebt een visie op het aantrekken van additionele geldstromen voor Fiom.

Wat voor collega zoeken wij?

Wij zijn op zoek naar een proactieve en energieke communicatiemanager die het leuk vindt om zowel pragmatisch als strategisch te werk te gaan. Je bent een generalist die goed om kan gaan met werken onder hoge druk, staat stevig in je schoenen en beschikt over een gezonde dosis overtuigingskracht.

 • Je hebt een HBO/WO opleiding afgerond, bij voorkeur in de richting van Marketing of Communicatie.
 • Je hebt ruime ervaring binnen het vakgebied.
 • Je hebt succesvolle marketing- en communicatiestrategieën ontwikkeld en hiermee aantoonbare resultaten behaald.
 • Je bent op zoek naar een functie waarbij je impact hebt. Je hebt ideeën en zoekt naar de ruimte om die ideeën om te zetten naar actie.
 • Je bent organisatiesensitief; je weet relevante stakeholders te betrekken bij besluitvormingsprocessen en houdt rekening met acceptatie van besluiten van verschillende organisatieonderdelen.
 • Je bent sterk in projectmanagement en je hebt ervaring met werken in projectteams.

Wat bieden we?

 • Werk dat er toe doet. In deze functie maak je een verschil. Je werkt aan positieve maatschappelijke, duurzame effecten voor doelgroepen die dat verdienen.
 • Een organisatie met ruimte voor nieuwe initiatieven en ideeën. Niet voor niets is ondernemerschap, naast flexibiliteit en resultaatgerichtheid, één van onze organisatie competenties.
 • Werken met een gezellige club collega’s in een prachtig kantoor in hartje ’s-Hertogenbosch, op loopafstand van het centraal station óf op ons kantoor in Houten. Deels thuiswerken is ook mogelijk.
 • Salaris conform de CAO Sociaal Werk, schaal 11 € 3.365,- t/m € 5.225,-
 • Een eindejaarsuitkering van 8,3% en een vakantietoeslag van 8%. 
 • Ruimte voor persoonlijke groei en ontwikkeling middels een persoonlijk loopbaanbudget.

Solliciteren 

Heb je vragen over de functie dan kun je bellen met Hanneke Bergsma, HR adviseur tel: 06-8209 2109.  

Sollicitaties voorzien van motivatie en cv kun je per e-mail sturen naar vacatures@fiom.nl. De sluitingsdatum is zondag 21 november 2021. De eerste gesprekken vinden plaats op woensdag 24 november 2021.  

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.