Vacature: Manager Programma Verwantschapszaken

Even voorstellen…

Fiom is dé specialist bij ongewenste zwangerschap en afstammingsvragen. We bieden informatie en hulp bij vraagstukken omtrent ongewenste zwangerschap, zoektocht naar biologische familie in binnen- en buitenland en we beheren de KID-DNA Databank die een match bij anoniem donorschap mogelijk maakt. We delen onze kennis met professionals via onze kenniscollectie, trainingen en advies. Uitgangspunt in het werk van Fiom is de keuzevrijheid van ongewenst zwangere vrouwen en het recht op afstammingsgegevens.

Verwantschapszaken

Fiom ondersteunt mensen om antwoord te vinden op afstammings- en verwantschapsvragen door het delen van kennis en ervaring, uitvoeren van onderzoek en hulp te bieden. Het werkveld van Fiom is dynamisch waarbij de ontwikkelingen op maatschappelijk, medisch en technologisch vlak elkaar in rap tempo opvolgen. De strategische uitdaging voor Fiom is om haar unieke positie uit te bouwen en mee te bewegen, daarbij staan onze doelgroepen centraal in alles wat we doen. De focus ligt op (internationale) samenwerking met professionals en voortdurende innovatie. Van belang is dat Fiom zich verder ontwikkelt naar het centrum voor verwantschapszaken.

Ter versterking van het team Verwantschapszaken zijn wij op zoek naar een:

MANAGER PROGRAMMA VERWANTSCHAPSZAKEN
32 uur per week 

Wat houdt de functie in?

Je krijgt de opdracht om de kansen die er liggen op het gebied van verwantschapsvragen, samen met het team, waar te maken. Het resultaat waar je naar streeft is een toekomstbestendige en kwalitatieve dienstverlening die waarde creëert richting de doelgroepen. Je adviseert directie bij de ontwikkeling van organisatiebeleid en veranderingsprocessen als lid van het managementteam. Je geeft leiding aan een team van 22 professionals in de vakgebieden Beleid, Onderzoek en Hulpverlening, zowel nationaal als internationaal. Je stuurt het team aan, stroomlijnt de processen en stimuleert zowel persoonlijke als vakinhoudelijke ontwikkeling van de medewerkers. Je faciliteert samenwerking met interne en externe professionals.

Wie ben jij?

Het welbekende schaap met de vijf poten... Je bent een resultaatgerichte verbinder die kan sturen op de grote lijn als op de dagelijkse praktijk. Een people manager die procesgericht is met de menselijke maat. Je hebt hart voor de klant en stelt deze centraal in alle activiteiten van de organisatie. Wanneer je veranderingen doorvoert, houd je de financiële en kwalitatieve resultaten voor ogen. Je bent in staat de visie van Fiom te vertalen en implementeren en kan strategie omzetten naar tactisch en operationeel beleid. Daarbij weet je dit allemaal ook te operationaliseren. Je bent communicatief zeer sterk richting je team, medewerkers en klanten. Je bent als persoon betrouwbaar, empathisch en tegelijkertijd kritisch en doortastend.

Wat breng je mee?

  • Academisch niveau aangevuld met relevante managementervaring.
  • Aantoonbare leidinggevende en coachende vaardigheden.
  • Ervaring in vertaalslag van beleid naar uitvoering.
  • Stevige operationaliseringskracht.

Wat bieden we?

  • Salaris conform de CAO Sociaal Werk, schaal 12 van € 3.506,- tot € 5.441,- bruto per maand bij een volledig dienstverband van 36 uur per week.
  • Werkdagen in overleg af te stemmen. 
  • Fiom hecht veel waarde aan flexibiliteit en persoonlijke ontwikkeling zoals het Individueel Keuzebudget en Loopbaanbudget.
  • Een eindejaarsuitkering van 8,3% en een vakantietoeslag van 8%.
  • Een pensioenverzekering van het PFZW.
  • Een gezellig kantoor in het bruisende hart van ’s Hertogenbosch, op loopafstand van het centraal station.

Solliciteren

Heb je vragen over de functie dan kun je vanaf 7 januari 2019 bellen met Ellen Giepmans, Directeur Fiom via telefoonnummer 088 126 49 00. Voor algemene informatie over Fiom zie onze website: fiom.nl. Sollicitaties, voorzien van motivatie en CV kun je per e-mail sturen naar: info@fiom.nl. De sluitingsdatum is 21 januari 2019. De eerste gesprekken vinden plaats op woensdag 23 januari 2019. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.