Vacature Manager programma ongewenste zwangerschap

Even voorstellen…

Fiom is dé specialist bij ongewenste zwangerschap en afstammingsvragen. We bieden informatie en hulp bij vraagstukken omtrent ongewenste zwangerschap, zoektocht naar biologische familie in binnen- en buitenland en we beheren de KID-DNA Databank die een match bij anoniem donorschap mogelijk maakt. We delen onze kennis met professionals via onze kenniscollectie, trainingen en advies. Uitgangspunt in het werk van Fiom is de keuzevrijheid van ongewenst zwangere vrouwen en het recht op afstammingsgegevens.

Programma ongewenste zwangerschap

Fiom is de toegangspoort tot goede informatie en hulp op maat bij ongewenste zwangerschap. Wij maken ons er hard voor dat iedere ongewenst zwangere vrouw een weloverwogen keuze kan maken zonder drang of dwang. Dit doen wij door informatie en kennis over ongewenste zwangerschap te delen, nieuwe kennis via onderzoek op te doen, zorgprofessionals deskundig te maken op het gebied van keuzehulp en op maat hulp te bieden aan vrouwen die ongewenst zwanger zijn. Voor de uitvoer van keuzehulp gesprekken aan ongewenst zwangere vrouwen werken we samen met uitvoerende partners uit het landelijk netwerkkeuzehulp (o.a. centra voor seksuele gezondheid van de GGD, Fiom Amsterdam, Fiom Utrecht en Fiom Den Haag). Fiom beweegt mee met alle ontwikkelingen rondom zorg aan ongewenst zwangere vrouwen in Nederland. 

In verband met zwangerschapsvervanging zijn wij per (uiterlijk) 1 mei 2019 op zoek naar een: 

MANAGER PROGRAMMA ONGEWENSTE ZWANGERSCHAP

32 uur per week – voor 6 maanden

 

Wat houdt de functie in?

Als manager programma ongewenste zwangerschap ben je verantwoordelijk voor zowel de inhoud van het programma als het aansturen van het team van 11 collega’s. Je biedt structuur en ondersteuning aan het team zodat zij het jaarplan 2019 kunnen uitvoeren en de gewenste resultaten kunnen bereiken. Je denkt inhoudelijk mee, draagt zorg voor alle teamleden en hakt knopen door waar nodig. Hierbij houd je het overzicht en monitor je de voortgang van het programma, uren en projecten. Door het bieden en scherp houden van kaders en werkwijzen zorg je ervoor dat het team optimaal haar werk kan doen. Je zorgt dat de koers wordt aangehouden in lijn met de meerjaren strategie van Fiom en denkt mee over de koers voor 2020 in lijn met het ‘Zevenpuntenplan onbedoelde zwangerschap'. Als MT lid zorg je dat er verbinding blijft tussen het programma OZ en de andere programma’s binnen Fiom.

Hoe ziet jouw werkdag bij Fiom eruit?

 • Je start de dag met een kop koffie met collega’s op kantoor in 's-Hertogenbosch waarna je je mailbox bijwerkt. 
 • Vervolgens heb je overleg met de projectgroep die trainingen verzorgt voor zorgprofessionals op het gebied van keuzehulp bij ongewenste zwangerschap.
 • Je werkt het voortgangsdocument voor alle programmaonderdelen OZ bij en schrijft verder aan de uitwerking van het jaarplan 2020 voor het programma OZ. 
 • In de middag heb je overleg met samenwerkingspartners over de ontwikkelingen binnen het landelijk netwerkkeuzehulp en je werkt uit welke vervolgacties dit van Fiom vraagt.  
 • Daarna heb je een beloverleg met een collega die advies wil over een complexe afstand ter adoptie zaak die zij begeleidt.
 • Je sluit de werkdag af door je administratie bij te werken en de stukken voor het MT-overleg door te nemen.

Wie ben jij?

 • Je bent organisatorisch sterk en vindt het leuk om samen met een team te werken aan het behalen van resultaten. 
 • Je kan snel schakelen en het overzicht houden terwijl je waar nodig inzoomt op de inhoud. 
 • Je bent strategisch sterk en weet ideeën te vertalen naar concrete plannen en resultaten. Je hebt ervaring in het schrijven van (jaar)plannen en subsidievoorstellen. 
 • Je hebt kennis van seksuele gezondheid en rechten en ondersteunt het pro-choice standpunt van Fiom. 
 • Je bent enthousiast, houdt je hoofd koel en bent een goede teamspeler. 
 • Je hebt een academische opleiding afgerond, aangevuld met relevante managementervaring. 
 • Je hebt aantoonbare leidinggevende en coachende vaardigheden. 

Wat bieden we?

 • Werk dat ertoe doet en bevlogen en gezellige collega’s. 
 • Een aanstelling van 6 maanden (1 mei tot 1 november 2019). Eerdere startdatum is mogelijk.
 • Salaris conform de CAO Sociaal Werk, schaal 12 van € 3.506,- tot € 5.441,- bruto per maand bij een volledig dienstverband van 36 uur per week.
 • Ruimte voor persoonlijke groei en ontwikkeling middels een persoonlijk loopbaanbudget.   
 • Een kantoor in het bruisende hart van ’s-Hertogenbosch, op loopafstand van het station. 
 • Regeling voor een tegemoetkoming in kosten woon-werk verkeer.

Solliciteren 

Voor vragen over de functie kun je op dinsdag 26 februari 2019 tussen 10.00 en 13.00 uur contact opnemen met Eline Dalmijn, manager programma ongewenste zwangerschap via 088-1264900.

Zie je jezelf terug in het profiel? Stuur dan uiterlijk 4 maart 2019 je cv en motivatie naar info@fiom.nl o.v.v. sollicitatie manager programma ongewenste zwangerschap.

De gespreksrondes vinden plaats op dinsdag 12 maart en donderdag 14 maart 2019 op ons kantoor in 's-Hertogenbosch.   

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.