VU-pedagogen maken boek over jonge ouders

01/11/2011 -
Categorie: Jong ouderschap

In Nederland worden per jaar zo’n 2.500 vrouwen op zeer jonge leeftijd moeder. Tien van deze moeders vertellen hun verhaal in het boek Jong & Ouder, geredigeerd door drie pedagogen van de Vrije Universiteit. Het boek is deze maand verschenen bij Uitgeverij Spectrum.

De komst van een kind is een belangrijke gebeurtenis die je leven op zijn kop zet. Dat is zeker zo als je op jonge leeftijd moeder wordt en de omstandigheden niet bepaald gunstig zijn. Het boek bestaat uit tien openhartige portretten van jonge moeders met een moeilijke achtergrond of een aangrijpend levensverhaal. Zij vonden toch allemaal de kracht om de verantwoordelijkheid voor hun kind op zich te nemen.

De veerkracht van deze jonge moeders kan andere (jonge) moeders inspireren om in moeilijke omstandigheden door te zetten. Bovendien biedt het boek herkenning aan de sociale omgeving van deze jonge moeders, waaronder familie, vrienden en hulpverleners. De verhalen worden geïllustreerd met foto’s van Eva Snoijink, bekend van het fotoboek ‘De Upside van Down’.

Het boek Jong & Ouder, Tien portretten van moeders onder de twintig komt voort uit het project Generaties2 van de VU en is geredigeerd door Mirjam Oosterman, Marielle Bonnet en Carlo Schuengel. Het is tot stand gekomen in samenwerking met journalisten Efua Heyliger en Stephanie Meulens van de Stichting Powerlady.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Mirjam Oosterman via m.oosterman@vu.nl of 020 5988979.

Bron: VU