Vacature: specialist beleid - onderzoeker

12/05/2017

Fiom is volop in verandering. We staan voor de uitdaging om vanuit eigen kracht in te spelen op de maatschappelijke veranderingen. Hierbij vormen onze wetenschappelijke onderzoeksbevindingen tezamen met onze praktijkkennis unieke specialistische kennis. In dit verband staan wij voor kwaliteit en willen wij borgen dat onze onderzoeksbevindingen van een wetenschappelijk hoogstaand niveau zijn en ingebed zijn in een brede maatschappelijke context. Om dit te realiseren zoeken wij een: specialist beleid - onderzoeker.

De specialist beleid met als focus onderzoek richt zich op het initiëren en uitvoeren van onderzoeken als ook het monitoren van onderzoekprogramma’s en het hiertoe onderhouden van de relaties met wetenschappelijke instituten. Daarnaast richt de specialist beleid zich op het leveren van een bijdrage aan het meerjarenbeleid vanuit het eigen vakgebied, het (door)ontwikkelen en delen van kennis op een breed aandachtsgebied, het opbouwen en beheren van interne en externe netwerken in het werkveld en het leiden van projecten.

Wat zijn de belangrijkste speerpunten van de functie?

  • Initiëren en uitvoeren van intern onderzoek zodanig dat er een bij de behoeften passend onderzoeksprogramma is opgesteld en uitgevoerd.
  • Leveren van een bijdrage aan de selectie en monitoring van onderzoeksprogramma’s van hoge wetenschappelijke kwaliteit en maatschappelijke impact.
  • Het ontwikkelen, toegankelijk maken en uitdragen van betrouwbare en consistente kennis ten aanzien van de brede beleidsthema’s.
  • Het leveren van een bijdrage aan interventie-ontwikkeling.
  • Het leiden en uitvoeren van projecten zodanig dat de projecten binnen afgesproken doorlooptijden, budgetten en oplevercriteria zijn gerealiseerd en de resultaten geïmplementeerd.

Wat neem je mee?

  • Academisch werk- en denkniveau.
  • Aantoonbaar deskundig op het terrein van zowel wetenschappelijk als praktijkgericht onderzoek en interventie-ontwikkeling.
  • Kennis van projectmanagement.
  • Kennis van en inzicht in publieke en politieke meningsvorming. Ervaring met de beïnvloeding daarvan is een pré.
  • Kennis van en inzicht in de markt en ontwikkelingen in de sociale en zorgsector. Een netwerk in de onderzoekswereld, ervaring met subsidieaanvragen en fondsenwerving zijn een pré.

Solliciteren

Neem voor vragen en/ of meer informatie contact op met Marieke Sibon, projectmanager, via msibon@fiom.nl  of telefonisch: 088-1264951. Sollicitaties, voorzien van motivatie en cv, kunnen per e-mail naar info@fiom.nl met omschrijving sollicitatie specialist beleid-onderzoeker worden gestuurd. De sluitingsdatum is woensdag 24 mei 2017. De eerste ronde selectiegesprekken vindt plaats op donderdag 8 juni 2017. Een praktijkopdracht kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure. De vacature wordt zowel tegelijkertijd intern en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid krijgen interne kandidaten de voorkeur. 

Meer weten