Trainingen keuzehulp bij ongewenste zwangerschap voor professionals

Foto over trainingen ongewenste zwangerschap voor professionals
14/01/2019 -

Fiom organiseert komend voorjaar een aantal trainingen rondom keuzehulp bij ongewenste zwangerschap voor professionals. 

Training voor abortusverpleegkundigen en -artsen

Fiom organiseert speciaal voor abortusverpleegkundigen en -artsen voor de tweede keer een training 'Keuzehulp bij een ongewenste zwangerschap' op 21 maart 2019. In deze training wordt informatie verstrekt over de keuzes bij een onbedoelde zwangerschap. Er wordt ook aandacht besteed aan de methodieken en interventies die ingezet kunnen worden wanneer een vrouw twijfelt over het voortzetten of afbreken van de zwangerschap.

De training bestaat uit een online cursus en een eendaagse training op 21 maart 2019. De training vindt plaats bij Seats2meet in Utrecht, van 9.30 uur tot 17.00 uur. Kosten voor deelname zijn €200,-.

Meer info & aanmelden

Tweedaagse training keuzehulp ongewenste zwangerschap voor medewerkers GGD

Sinds 2016 werkt Fiom rond keuzehulp samen met de GGD. Fiom organiseert trainingen voor medewerkers van de GGD, zodat zij goede keuzehulpgesprekken kunnen voeren. Iedere ongewenst zwangere vrouw kan zo dicht bij huis een keuzegesprek krijgen. GGD medewerkers starten met een tweedaagse basistraining, daarnaast ontvangen ze coaching, intervisie en nascholing.

Voor nieuwe medewerkers organiseren we op 26 maart en 16 april een tweedaagse basistraining met e-learning. De training wordt op een centrale locatie in Nederland aangeboden, zodat alle GGD regio's deelnemers kunnen aanmelden.

Meer info & aanmelden