Oproep: deel je ervaringen over zoekacties en ontmoetingen

11/08/2022 -

Voor een onderzoek naar de gevolgen van zoekacties en ontmoetingen na adoptie zijn we op zoek naar een aantal interlandelijk en binnenlands geadopteerden en afstandsouders die eenmalig hun ervaringen willen delen.

Het doel van de focusgroep is om meer inzicht te krijgen in de thema’s die spelen rondom een zoekactie voor geadopteerden en afstandsouders. De input die we krijgen gebruiken we bij ons onderzoek. Dit onderzoek levert informatie op voor geadopteerden en afstandsouders over wat hun te wachten staat als zij een zoekactie starten en geeft aanknopingspunten voor het optimaliseren van de begeleiding bij zoekacties.

Geadopteerden (18 jaar of ouder) en afstandsouders kunnen deelnemen als de zoekactie is afgerond en als dit niet langer dan 10 jaar geleden is geweest. We zoeken zes tot negen deelnemers. 

De focusgroep staat gepland op donderdag 22 september van 10.00 tot 12.30 uur in Den Bosch. Deelnemers krijgen een reiskostenvergoeding en een cadeaubon van € 25,-.

Het gesprek wordt opgenomen. De opname wordt bewaard op een beveiligd netwerk en verwijderd nadat het gesprek schriftelijk is uitgewerkt. In dit verslag worden geen persoonsgegevens vermeld.

Wil je meedoen aan de focusgroep? Meld je dan aan via dit aanmeldformulier. De deelnemers worden vervolgens geselecteerd op basis van de diversiteit van de groep.

Heb je vragen over de focusgroep? Neem dan contact op met Astrid Werdmuller en Sandra Dijkstra via onderzoek@fiom.nl

Aanmelden focusgroep