ISS Conferentie in Australië

07/04/2016 -
Categorie: KID-DNA Databank

De Australische afdeling van de International Social Service (ISS) organiseert in samenwerking met de universiteit van Melbourne een tweedaagse conferentie over grensoverschrijdende maatschappelijke dienstverlening.

Op de conferentie komen professionals uit de sociale sector, de wetenschap en de rechtspraak samen om te spreken over zeven onderwerpen die verband houden met het bredere thema van de conferentie. Zo komt internationale kinderbescherming, interlandelijke adoptie, draagmoederschap en donorconceptie, internationale kinderontvoering en kinderhandel aan bod.

Binnen het thema donorconceptie geeft Hans van Hooff, senior beleidsmedewerker bij Fiom, een lezing over de Fiom KID-DNA Databank.

Donorschap in Australië

Ook in Australië is donorschap een belangrijk onderwerp. In een kort interview vertelt Kate Bourne over donorkinderen in Australië en de begeleiding van ouders bij het informeren van hun kinderen over donorconceptie. Kate Bourne is werkzaam bij the Victorian Assisted Reproductive Treatment Authority (VARTA), een Australische organisatie die onafhankelijke informatie en hulp biedt aan individuen, koppels en professionals over fertiliteit, IVF, draagmoederschap en donorconceptie.  

Internationaal netwerk

ISS is een internationaal netwerk met vertegenwoordiging in ongeveer honderd landen. Dit netwerk biedt dienstverlening aan personen en instellingen die te maken hebben met sociale of sociaal-juridische problemen in verband met (re)migratie. De ISS afdeling Nederland maakt deel uit van Fiom.