Fiom presenteert op internationaal congres over donorconceptie

Afgelopen week, van 23 tot en met 26 juni, vond het jaarlijks congres van ESHRE (European Society of Human Reproduction and Embryology) plaats in Wenen. Professionals werkzaam in het veld van medische voortplanting van over heel de wereld komen hier naartoe. In totaal waren er zo'n 11.000 bezoekers. 

Praten over donorconceptie

Het congres heeft hoofdzakelijk een medische focus. Daarnaast was er ook ruimte de psychosociale aspecten van donatie voor ouders, donoren als donorkinderen te bespreken. Dit jaar was er een speciale sessie over "Donor-identity: who is telling who?". In deze sessie over donorconceptie was Astrid Indekeu, Senior Specialist Beleid Verwantschapsvragen bij Fiom, uitgenodigd om een lezing te geven. Zij gaf een overzicht over wat vandaag de dag bekend is over wie met wie contact zoekt, de motivaties, hoe contacten verlopen, wensen voor ondersteuning. Dit alles vanuit het standpunt van het donorkind, de donor en de ouder. De sessie werd met veel interesse gevolgd.

Tekst gaat verder onder foto

Astrid Indekeu presentatie ESHRE congres Donorconceptie Fiom

Groepsontmoetingen van donorkinderen

Daarnaast presenteerde Sophie Bolt door middel van een poster het onderzoek naar de groepsbijeenkomsten van donorkinderen die onderling verwant zijn. Deze poster was geselecteerd door de organisatie voor publicatie op het congres.