Fiom organiseert Workshops Vertellen over donorconceptie: in gesprek met je kind

workshop-vertellen-over-donorconceptie-voorlichting-fiom-ouders-donorkinderen

Fiom organiseert op dinsdag 29 oktober en donderdag 13 februari 2020 de workshop Vertellen over donorconceptie: in gesprek met je kind. Tijdens deze ééndaagse training krijg je handvatten en tips en is er ruimte voor het uitwisselen van ervaringen. 

Als ouders voor het vervullen van hun kinderwens gebruik maken van zaad-, eicel-, embryodonatie of een draagmoeder dan lijkt het moment van het informeren van hun kind nog ver weg. Voor sommige ouders is openheid over afstamming vanaf het begin duidelijk. Zij willen hun kinderen informeren maar vragen zich af: hoe doe je dat? Anderen willen het wel vertellen maar vinden het moeilijk om het ook werkelijk te doen. Ook twijfels over de consequenties van het vertellen voor henzelf en hun kind kunnen ouders bezighouden.

Er is geen 'beste manier van vertellen: zo moet het'. Je wil als ouder een manier vinden die past bij jou en je kind. Daarbij willen we je helpen met deze workshop. Het wordt een leuke, actieve dag waarin ouders informatie krijgen, bijvoorbeeld over ontwikkelingsfasen van kinderen: wat kun je wanneer vertellen. Er is aandacht voor: wat zeg je als ouders, welke woorden gebruik je. Ouders kunnen ervaringen uitwisselen met elkaar en krijgen ‘ Tien tips bij het vertellen’. 

Praktische informatie

Locatie: De Bouw 93, 3991 SZ te Houten
Wanneer: dinsdag 29 oktober 2019 of donderdag 13 februari 2020
Voor wie: Ouders van donorkinderen 
De inschrijvingskosten zijn €75,- per persoon en €125,- voor koppels

Meer informatie over programma en inschrijving