Fiom-lezing op Aruba: seks met je hersenen

13/09/2014 -
Categorie: Jong ouderschap

Van 8 tot 13 september organiseert het Witgele Kruis op Aruba voor de derde keer een conferentie over tienermoeders. Dit keer staat de implementatie van seksuele educatie op scholen centraal. Onze collega Jeen van Beek geeft hier dagelijks een lezing over de ontwikkeling van hersenen en de seksuele ontwikkeling van kinderen.

Ook in 2010 en 2013 heeft Fiom, als specialist op gebied van jong ouderschap, een bijdrage geleverd aan de conferenties op Aruba. Er is duidelijk vooruitgang geboekt ten aanzien van de aanpak van tienerzwanger- en ouderschap. Er is meer zicht op de oorzaken van het hoge aantal tienerzwangeren in het Caribisch gebied en op de benodigde aanpak. Zowel scholen als ouders werken nu mee aan de aanpak van problemen.

Leerkrachten, schoolbesturen en politici krijgen tijdens deze conferentie meer inzicht in de leerlijn en het te implementeren voorlichtingsmateriaal voor basisscholen en Mavo’s. Jeen van Beek belicht in dit kader hoe men op een leeftijdsadequate manier kan praten over seks, op een manier die aansluit bij de hersenontwikkeling van kinderen. Hij benadrukt daarbij: ‘seksuele opvoeding op jonge leeftijd is nodig ter preventie van tienerzwangerschappen’.