Fiom geeft gastlessen: Onbedoeld zwanger, wat nu?

Gastlessen-onbedoelde-zwangerschap-Fiom
27/09/2018 -

Op Nederlandse scholen is een goed en uitgebreid lesaanbod op het gebied van seksuele voorlichting. In het buitenland wordt zelfs vaak met lof over de Nederlandse openheid gesproken. Maar wat als je toch zwanger raakt? 

Op het onderwerp onbedoelde zwangerschap rust ook in Nederland een taboe. Fiom vindt het belangrijk dat we het inlevingsvermogen en de kennis over wat te doen als je onbedoeld zwanger raakt onder jongeren vergroten. We hebben daarom een gastles voor het (V)MBO ontwikkeld over dit thema. Het doel van de les is jongeren voor te lichten en bewust te maken over besluitvorming rondom ongewenste zwangerschap. Wat komt er op je af als je ontdekt dat je onbedoeld zwanger bent of een meisje onbedoeld zwanger hebt gemaakt? Welke keuzes heb je in Nederland? En waar kun je terecht voor hulp? 

Pilot met 6 gratis gastlessen

In 2018 start Fiom met een pilot om de behoefte van scholen verder in kaart te brengen en de gastles in de praktijk te toetsen. Binnen de pilot biedt Fiom 6 gratis gastlessen (à 1,5 uur) aan. Deze lessen zijn gericht op vierdejaars VMBO en eerstejaars MBO leerlingen en worden gegeven door twee specialisten hulpverlening van Fiom.

Bekijk de flyer voor meer informatie

Interesse? 

Neem contact op!