Fiom adoptiecafé 28 november: omgaan met tegenslagen en emoties bij het zoeken naar familie

Avond om ervaring uit te wisselen met andere geadopteerden
31/10/2019 -

Fiom organiseert op donderdag 28 november 2019 een avond voor buitenlands geadopteerden. In deze editie van het Adoptiecafé staat het omgaan met tegenslagen en emoties bij het zoeken naar familie centraal. 

Fiom biedt volwassen geadopteerden de gelegenheid om ervaringen uit te wisselen onder begeleiding van hulpverleners.

  • Hoe ga je om met tegenslagen en teleurstellingen bij het zoeken naar je biologische familie? 
  • Wat heb je nodig om dit te kunnen verwerken en een plek te geven?
  • Ben je jezelf bewust van je grenzen en hoever ga je hierin? 

Het zoeken naar je biologische familie kan veel emoties losmaken en kan soms langer duren of lastiger zijn dan vooraf gedacht. Door verhalen in de media over het zoeken naar familie kan er soms een vertekend beeld ontstaan over de tijd en moeite die vaak gepaard gaan met een zoektocht.

Soms beschik je over te weinig informatie om een zoekactie te starten, of blijkt de informatie die je hebt niet te kloppen. Een zoekactie levert ook niet altijd het gewenste resultaat op. Je biologische familie wordt niet gevonden of wil geen contact. Of instanties in het land zelf verlenen geen medewerking. En zelfs als de zoektocht succesvol is kan het contact met je biologische familie anders zijn dan je vooraf had verwacht. Kortom; niet alles loopt zoals je vooraf had gehoopt. 

Uitnodiging

Wil je meer weten over hoe je om kan gaan met dit soort tegenslagen en de emoties die het zoeken naar je biologische familie met zich meebrengt? Kom dan 28 november naar het Fiom Adoptiecafé en wissel ervaringen uit met andere geadopteerden.  De bijeenkomst is gratis.

Programma donderdag 28 november

19.00 - 19.30 Inloop met koffie en thee

19.30 - 21.30 Delen van ervaringen

De bijeenkomst vindt plaats op het kantoor van Fiom aan de Kruisstraat 1 in 's-Hertogenbosch.

Aanmelden

Heb je belangstelling om 28 november naar deze bijeenkomst te komen, meld je dan uiterlijk vrijdag 22 november aan. 

Meld je aan

Bij voorkeur verzoeken wij om geen introducés (partner/familie/vrienden) mee te nemen. Gezien de beperkte ruimte van de locatie willen we zoveel mogelijk geadopteerden de ruimte geven om deel te nemen aan deze avond.