Diny's Blog: Adoptiemonologen grijpt je bij je strot, en terecht!

21/10/2013 -
Categorie: Blog

Marina van Dongen en Liesbeth List tijdens de boekpresentatie van De Adoptiemonologen op 15 oktober.

Afgemeten aan de groei van Facebook lijkt het me toch dat ik gerust mag stellen dat we graag een kijkje nemen in het leven van onze medemens. Een soort van ‘gluren bij de buren’ maar dan bij je zogenaamde ‘facebookvrienden’. Via je fbv kom je (reis-)verhalen, foto’s, links, interessen, grappigheden én verdriet tegen.

Het digitale kijkgat met zicht op kleine en grote verhalen. Compact geserveerd want hé, we zijn van de digitale generatie: niet lezen maar screenen, niet bladeren maar scrollen, hip is fijn en een saaie presentatie betekent: gaap en wegwezen.

Het maakt alert.

Hoe zorg ik ervoor dat ik je aandacht vang? Wat ga ik vertellen zodat je mijn verhaal wilt horen?Bijvoorbeeld het verhaal over de levens van geadopteerden.

Op geadopteerdonline.nl vind je veel nuttige en leuke informatie over geadopteerden. Maar geen verzameling van eenendertig levensverhalen. Over liefde, vertrouwen, verdriet, geluk, mishandeling, taal, cultuur, rouwen, groeien, ouderschap, kinderloosheid, kind zijn, geadopteerd zijn en sneeuw.

Die vind je dus wel in: ‘De adoptiemonologen’, een door Marina van Dongen boeiend geschreven boek. Over onze bekende en onbekende geadopteerde medemens.

Fascinerend, ontroerend en leerzaam. Een venster op de levens en zielen van hen die gewoon zijn én bijzonder.

Ik zou zeggen: ga ‘gluren bij onze geadopteerde buren’. Je wordt er rijker van.