Cliënten delen hun ervaringen met ons

09/09/2012 -

Bieke, is op veel Fiom-onderwerpen geholpen: ongewenste kinderloosheid, adoptiegerelateerde problematiek, dossierinzage en zoekacties:

‘Fiom heeft veel betekend voor mij en mijn gezin. Fiom hulp is als het ware een rode draad in mijn leven.’

Miranda, heeft een abortusingreep ondergaan en kwam voor besluitvormingsgesprekken bij Fiom:

‘Het voelt nog steeds vreemd wat er afgelopen maand is gebeurd. Van het ontdekken van de zwangerschap, de twijfels en het komen tot een keuze, tot nu als ik terug kijk op de abortus. Ik vind het echt super dat er een stichting als Fiom bestaat.

Waar neutrale informatie is te krijgen en ik snel terecht kon voor een gesprek. Ik had niet gedacht dat het proces naar abortus zo ingrijpend is, en ik heb veel steun ervaren aan Fiom.’

Marianne heeft een kinderwens en kwam daarvoor bij Fiom:

‘Al meer dan vijf jaar hebben mijn partner en ik een kinderwens. Na doorverwijzingen van het ene naar het andere ziekenhuis kregen we te horen dat wij geen kinderen konden krijgen. Ongewenst kinderloosheid hoe ga je daar mee om. Ik kan het niet en kwamen we bij het FIOM terecht.

Ik had nog nooit van deze stichting gehoord, maar wij zijn daar met open armen ontvangen. Er heerst toch nog steeds een taboe op ongewenst kinderloosheid. Zij hadden en hebben ook nog steeds een luisterend oor voor ons en voor vele anderen.’

Een draagmoeder komt voor hulp bij Fiom:

'Voor draagmoeders is er niet veel geregeld in Nederland. We gebruiken wetten die voor andere zaken bedoeld zijn, zoals de adoptiewet, pleegzorg en afstand doen. En uiteindelijk komen we er dan wel, maar het is niet makkelijk en niet fijn.

Het enige dat we wel hadden, was hulpverlening. Specifieke hulpverlening, gebaseerd op expertise en ervaring. Al meer dan een jaar nu, heb ik gesprekken bij de FIOM. Mijn hulpverleenster daar helpt me bij belangrijke dingen.

Voor iedereen die mijn blog leest en denkt: wauw, die heeft er goed over nagedacht, ze kan het zo helder vertellen, ze weet waar ze aan begint: dat is voor een groot deel ook dankzij Yvon van Fiom. Maar Yvon moet waarschijnlijk weg… :(