Met een buddy naar de abortuskliniek

Via www.samennaardekliniek.nl een abortusbuddy regelen
09/03/2020 -

Veel ongewenst zwangeren gaan alleen naar de abortuskliniek, bijvoorbeeld omdat zij dit niet kunnen of willen delen met hun naaste omgeving. Vanaf nu is het in Rotterdam en Den Haag mogelijk om een abortusbuddy te vragen om mee te gaan.

Abortusbuddy's respecteren de keuze van de vrouw en zullen haar zonder oordeel en vragen begeleiden naar de kliniek. Bij sommige klinieken kun je op weg naar de ingang anti-abortusdemonstranten tegenkomen. Zij delen folders uit of proberen een gesprek aan te knopen met bezoekers. De buddy zorgt ervoor dat de vrouw ongestoord de kliniek kan binnenlopen.

Wil jij of iemand die je kent in Rotterdam of Den Haag gebruik maken van een abortusbuddy? Dan kun je eenvoudig vragen of er iemand meegaat via www.samennaardekliniek.nl.  

Het project abortusbuddy's is een initiatief van De Bovengrondse in samenwerking met het Humanistisch Verbond en het Nederlands Genootschap van Abortusartsen (NGvA). Wanneer het buddyproject een succes blijkt zal ook in andere steden met een abortuskliniek de mogelijkheid van een buddy worden aangeboden.

Abortusbuddy's in tijden van corona

Ook nu begeleiden abortusbuddy’s ongewenst zwangeren naar de kliniek. De buddy's houden zich hierbij aan de richtlijnen van het RIVM, en blijven dus op anderhalve meter afstand. Ook wachten buddy’s buiten de kliniek, in plaats van in de wachtkamer. Het is ook mogelijk om alleen gebruik te maken van telefonische support.

Meer nieuws over abortus