Bjorn zoekt 200 halfbroers en -zussen

14/04/2015 -

Gisteren in Spoorloos zagen we de 25-jarige Bjorn die op zoek wil gaan naar zijn halfbroers en- zussen. De biologische vader van Bjorn is een zaaddonor, die aannemelijk zou kunnen maken dat met zijn zaad zo’n 200 kinderen zijn verwekt.

Donorkinderen die het vermoeden hebben een halfbroer of -zus te zijn van Bjorn kunnen zich melden bij Spoorloos. Van hen wordt een DNA profiel gemaakt dat vervolgens vergeleken wordt met het profiel van de donor en de donorkinderen die in de uitzending te zien waren.

Helaas worden deze DNA profielen niet gekoppeld aan de Fiom KID-DNA databank, waar Bjorn naast zijn donor al 11 halfbroers en- zussen heeft gevonden. In deze databank staan 219 donoren en 468 donorkinderen ingeschreven. Donorkinderen die na het DNA-onderzoek van Spoorloos niet verwant blijken te zijn aan Bjorn, kunnen nu dus niet gekoppeld worden aan andere halfbroers/zussen en donoren. Dit is een gemiste kans.

Ben jij een donorkind en wil je in contact komen met halfbroers en -zussen en/of jouw donor dan kan je je tegen betaling inschrijven bij de Fiom KID-DNA databank.