Aandacht voor tienerzwangerschap in Nederland

brochure jong en een kind
07/02/2017 -
Categorie: Jong ouderschap

Fiom werkt samen met Rutgers en Soa Aids Nederland om de preventie van ongewenste tienerzwangerschap in Nederland een impuls te geven. Dit IPOT (Impulsproject Preventie Ongewenste Tienerzwangerschap) project wordt gefinancierd door het ministerie van VWS en loopt van 2014 tot 2018. Het verbeteren van preventie en begeleiding kent binnen het project verschillende fases van onderzoek tot aan het doorontwikkelen van interventies.

 In het Seksoa magazine (van Soa Aids Nederland) verschijnen een drietal artikelen waarin beschreven staat wat er allemaal in het IPOT project wordt gedaan en wat de laatste ontwikkelen en inzichten zijn op het gebied van ongewenste tienerzwangerschap in Nederland. Lees hier het eerste artikel

Over IPOT

Binnen de IPOT-samenwerking hebben Rutgers en Fiom onderzocht wat risicofactoren zijn voor het ontstaan van een tienerzwangerschap en hoe deze factoren samenhangen in scenario’s. De opbrengsten van het onderzoek dienen als basis voor het verbeteren van preventie en de begeleiding van tienerzwangeren. 
 

Meer lezen