Aandacht voor KID-DNA databank

23/03/2015 -
Categorie: KID-DNA Databank

De Fiom KID-DNA databank van Fiom is de afgelopen dagen verschillende keren in het nieuws geweest. Fiom-collega Hans van Hooff spreekt in de uitzending van 'Hallo Nederland' van 20 maart over het succes van de databank.

Ook Hart van Nederland besteedt aandacht aan de KID-DNA databank. Deze heeft de afgelopen jaren 85 matches kunnen maken tussen donorkinderen en hun vader. Donorkinderen Maaike Janssen en Wike Zijlstra doen hun verhaal in de Hart van Nederland uitzending van 22 maart.

Voor Maaike is het heel belangrijk om te weten wie haar biologische vader is. ‘’Door het contact met hem begrijp ik meer van mezelf.’’ Zij weet inmiddels dat ze 17 halfbroers en –zussen heeft. Wike staat nu vier jaar ingeschreven bij de databank, maar zij heeft haar biologische vader nog niet gevonden. Door een oproep in de uitzending van Hart van Nederland hoopt ze dat hij zich alsnog meldt.

Deze oproep doet ze ook in LINDA.nieuws. Het Brabants Dagblad kopt verder dat donor en kind vaker met elkaar verenigd worden.

Naar schatting zijn tot 2004 ongeveer 40.000 tot 45.000 donorkinderen geboren in Nederland. Inmiddels hebben zich meer dan 460 donorkinderen gemeld. Ook donoren kunnen zich melden, tot nu toen hebben 219 donoren zich aangemeld bij de Fiom KID-DNA databank.