Een geadopteerde puber in huis? De tienertijd is een boeiende ontwikkelingsfase, waarin vaak allerlei extra opvoedvragen ontstaan, omdat er veel verandert. Misschien maak je je zorgen, maar schreeuwt je puber om zelfstandigheid? Of twijfel je juist of je te beschermend bent? Je krijgt informatie over normale én adoptie gerelateerde ontwikkelingen in de puberteit, waarbij de voor adoptieouders bekende thema’s, zoals hechting, identiteit, rouw en loyaliteit, worden opgefrist en gelinkt aan deze levensfase. Inhoudelijk is de online variant vergelijkbaar met de offline basiscursus.

Programma

Deze online cursus bestaat uit een e-learning en drie gezamenlijke online ochtenden. De e-learning loop je voorafgaand aan elke gezamenlijke ochtend zelfstandig door. In de gezamenlijke bijeenkomst is zeker ook ruimte voor onderlinge uitwisseling. Het heeft de voorkeur als de ouders samen deelnemen. Als dat niet lukt kan je eventueel ook iemand vragen deel te nemen die nauw bij je gezin betrokken is.

Voor wie is de cursus geschikt?

Deze cursus is voor adoptieouders met kinderen in de leeftijd van 12-18 jaar (in de (beginnende) puberteit). Er worden ervaringen uitgewisseld en er wordt met opdrachten gewerkt. Het is dus fijn als je eigen voorbeelden en vragen kunt inbrengen.

Deze cursus is niet geschikt voor gezinnen met ernstige problematiek. Bij twijfel kan je bellen met 030-2330340 (afdeling nazorg).

Praktische informatie

  • Er is plaats voor 6 ouderparen (of alleenstaande ouders). Als je als ouders niet samen kunt komen, kun je iemand meenemen die ook nauw bij uw gezin betrokken is.
  • De cursus wordt gegeven door twee medewerkers van Fiom.

Aanmelden cursus

De eerstvolgende cursus vindt plaats op 9, 16 en 23 september. Meld je aan via onderstaande knop.

Aanmelden

Ben je geïnteresseerd in de cursus, maar wil je liever op een ander moment deelnemen? Laat je gegevens achter op onderstaand interesseformulier, dan laten we het je weten wanneer er een nieuwe datum bekend is.

Interesse

Vragen?

Heb je vragen over de cursus? Stuur dan een e-mail naar trainingen@fiom.nl

Stel je vraag

 

Ervaringen

"Snel een sfeer waarin een gevoel van veilig samen dingen uitwisselen bestaat."

"Weer genoeg stof om over na te denken en verder in te verdiepen."

"Waren fijne bijeenkomsten. Het zette ons weer aan het denken. Herkenning bij andere ouders is ook fijn (geruststellend)."

"Vooral hele praktische tips, woorden, zinnen die de theorie concreet maken, vonden wij fijn."