Zwangerschap laat ontdekt?

Wanneer je laat of zelfs pas als je al aan het bevallen bent ontdekt dat je zwanger brengt dat veel emoties met zich mee. In een korte tijd moet je een beslissing nemen of je zelf voor je kind kan en wil gaan zorgen. Om tot een besluit te komen moet je over veel dingen nadenken. Als je je zwangerschap laat ontdekt is dat een enorme schok. Weet dat je niet de enige bent!

Ook voor de omgeving is het onverwachts en niet te begrijpen. Veel mensen kunnen zich niet voorstellen dat er vrouwen zijn die hun zwangerschap niet of zo laat pas opmerken. Gedacht wordt dat je het opzettelijk hebt verborgen of verdrongen.

Het ongeloof en de vooroordelen over het laat ontdekken van een zwangerschap maken het moeilijk om met je omgeving te praten over je zwangerschap. Dit kan een eenzaam gevoel geven omdat je het idee hebt er met niemand over te kunnen praten. Het kan helpen om ervaringen te lezen van anderen die zich in dezelfde situatie hebben bevonden en je te realiseren dat dit veel meer vrouwen is overkomen. 

Ervaringsverhalen

Interview met verloskundige

Cijfers en feiten