Drie weken geleden ging ik (27 jaar) na een lange tijd met twee vrienden weer eens op stap. In beschonken toestand ontmoette ik daar een leuke man. Deze man (32 jaar) komt uit dezelfde stad en na erg lang gezellig gepraat te hebben, besloten we samen naar zijn huis te gaan. Van het een kwam het ander. Omdat ik dronken was en aan de pil ben, dacht ik er niet bij na om een condoom te gebruiken. Super stom natuurlijk en daar had ik de volgende dag (gezien de soa's) ook erg spijt van.

Inmiddels ben ik 3 weken verder. Heb geen contact met deze man gehouden en ontdekte tot mijn grote schrik dat ik nu zwanger ben. Ik twijfel heel erg wat ik nu moet doen. Momenteel volg ik nog een (voor mij tweede en niet noodzakelijke maar wel bijna afgeronde) opleiding waarvoor ik tot maart 2 dagen per week stage moet lopen. De overige 3 dagen zal ik vanaf volgende week bij een nieuwe baan starten.

Ik huur momenteel mijn huis van een collega aangezien zij is gaan samenwonen. Het idee is dat ik dit huis begin 2018 overkoop. Dit omdat ik dan klaar ben met mijn stage en ik dan fulltime bij mijn nieuwe baan kan werken. Alleen met een fulltime dienstverband is het voor mij mogelijk om een hypotheek voor deze woning te krijgen.

Lisa: Alleen met een fulltime dienstverband kan ik voor deze woning een hypotheek krijgen.

Kortom, wat is wijsheid? De zwangerschap (hoe moeilijk ook) afbreken en eerst zorgen dat ik het huisje op orde heb? Of het risico lopen dat ik bij mijn nieuwe werk geen fulltime dienstverband krijg aangeboden waardoor ik een andere woning moet zoeken? 

In verband met de privacy is de naam in dit verhaal verzonnen.

Meer ervaringsverhalen

Wil jij jouw verhaal (anoniem) met anderen delen?

Stuur jouw verhaal in