Zelf opvoeden

Als je ervoor kiest om je zwangerschap uit te dragen en je kind zelf op te voeden, dan hoef je er niet alleen voor te staan. Vraag je ouders, familie, vrienden of iemand anders om steun of ga naar je huisarts. Er zijn ook organisaties die je kunnen helpen. Bijvoorbeeld het Centrum voor Jeugd en Gezin bij jou in de buurt. Daar zit ook het consultatiebureau. 

Wie in jouw omgeving kan je helpen?

  • Een verloskundige begeleidt je tijdens je zwangerschap en bij de bevalling. Meer informatie en adressen vind je op De Verloskundige.
  • Om goed voorbereid te zijn op de bevalling kun je een zwangerschapscursus volgen. Informatie daarover vind je via je verloskundige of Google.
  • Meer informatie over opvoeden, financiën, juridische zaken en huisvesting en meer.
  • Ben je jonger dan 23 jaar? Kijk dan ook op www.tienermoeders.nl.

Meer informatie over zelf opvoeden vind je hier!

 

Twijfel je nog over je keuze?

Lees meer informatie en tips over het maken van een besluit
 

Online oefeningen

Nog geen keuze gemaakt over je zwangerschap? Meld je aan voor de gratis online omgeving 'Zwanger, wat nu?'. Hier vind je informatie en oefeningen die je kunnen helpen om tot een weloverwogen besluit te komen. Voor vrouwen en mannen.

Face-to-face keuzehulp

Wil je liever een face-to-face gesprek? Dat kan ook. Neem contact met ons op: 088 126 49 00. We verwijzen je dan door naar een gespecialiseerde hulpverlener bij jou in de buurt voor een gratis keuzehulpgesprek. Dit kan ook anoniem.