Afstand ter adoptie

Het is mogelijk je zwangerschap uit te dragen en je kind na de geboorte af te staan ter adoptie. Je draagt je kind dan in feite over aan anderen. Bij adoptie worden de juridische banden tussen jou en je kind definitief verbroken waardoor je geen ouderlijke rechten meer hebt. Je kind groeit op bij anderen en in principe is er geen contact meer tussen jou en je kind. Soms is er wel contact mogelijk in de vorm van foto’s, brieven of ontmoetingen. De adoptieouders beslissen of ze dat willen of niet. 

Het is mogelijk een afstandsprocedure onder geheimhouding te laten plaatsvinden. 

Hulp bij afstand ter adoptie

Afstand ter adoptie is een hele grote stap, die je niet zomaar zet. Als je aangeeft dat je afstand ter adoptie overweegt, begeleidt Fiom bij:
  • Het nemen van dit besluit
  • De procedure tot afstand doen
  • Nazorg
Fiom begeleidt jou voor, tijdens en na dit besluit en regelt de praktische zaken die nodig zijn. Neem contact op met Fiom (088 - 126 4900) als je afstand ter adoptie overweegt. 
 

 

Twijfel je nog over je keuze?

Lees meer informatie en tips over het maken van een besluit
 

Online oefeningen

Nog geen keuze gemaakt over je zwangerschap? Meld je aan voor de gratis online omgeving 'Zwanger, wat nu?'. Hier vind je informatie en oefeningen die je kunnen helpen om tot een weloverwogen besluit te komen. Voor vrouwen en mannen.

Face-to-face keuzehulp

Wil je liever een face-to-face gesprek? Dat kan ook. Neem contact met ons op: 088 126 49 00. We verwijzen je dan door naar een gespecialiseerde hulpverlener bij jou in de buurt voor een gratis keuzehulpgesprek. Dit kan ook anoniem.