Welk besluit je ook neemt, het is een besluit dat jou nu het beste lijkt. Je hebt je keuze gemaakt met wat je nu weet, aankan en hoe je naar je toekomst kijkt.
Er zijn geen goede of foute keuzes. Nieuwe gebeurtenissen in je leven en nieuwe levensfasen kunnen je wel opnieuw confronteren met je genomen besluit. Een nieuwe relatie kan ervoor zorgen dat je anders kijkt naar het vormen van een gezin. Of je merkt dat je een kinderwens krijgt terwijl je nu hebt gekozen voor een abortus.
Mocht dit je verdrietig maken, ga dan op zoek naar iemand met wie je kan praten. Een familielid of een goede vriend of vriendin die je in vertrouwen kunt nemen. Iemand die je niet veroordeelt en begrijpt wat je doormaakt. Ook een hulpverlener kan je helpen bij verwarrende gevoelens en vragen.
Voor hulp bij zelf opvoeden kun je terecht bij:
Op de pagina zelf opvoeden vind je meer informatie over het zelf opvoeden van je kind.
Heb je gekozen voor een pleegplaatsing? Op de pagina pleegplaatsing vind je meer informatie over pleegzorg.
Heb je gekozen om afstand te doen van je kind? Lees hoe een afstandsprocedure in zijn werk gaat of maak een afspraak met Fiom.
Lees verder wat het betekent om afstandsmoeder te zijn of kom in contact met andere afstandsmoeders.
Heb je gekozen voor abortus en wil je weten hoe dit gaat en waar dit kan? Lees dan verder over de abortusbehandeling. Je kunt zelf een afspraak maken met een kliniek, hiervoor hoef je niet eerst langs de huisarts. Houd wel rekening met de wettelijk verplichte bedenktijd van 5 dagen.
Voor adressen van abortusklinieken kun je kijken op de site van Nederlands Genootschap van Abortusartsen (NGvA). Sommige klinieken voeren alleen een abortus uit als je minder dan 12 weken zwanger bent. Bij de kliniek zelf kun je informatie krijgen over de behandelingen die ze geven.