Informatie over online keuzehulp

Voor wie?

De online keuzehulp is bedoeld voor vrouwen en meisjes die zwanger zijn en zich goed voor willen bereiden op het besluit wat ze met deze zwangerschap willen. De online keuzehulp is uitgebreid met een speciaal gedeelte voor mannen. 
 

Wat is online keuzehulp?

De online keuzehulp bestaat uit verschillende oefeningen die je kunt doen om erachter te komen wat voor jou belangrijk is en hoe jij tegen de verschillende keuzemogelijkheden aankijkt. Bijvoorbeeld door het beantwoorden van vragen en het reageren op stellingen maar ook door voor- en nadelen op een rij te zetten. De oefeningen bevinden zich in een beveiligde, persoonlijke omgeving, die alleen voor jou toegankelijk is. Dit is de reden waarom we een gebruikersnaam, e-mailadres en wachtwoord van je vragen.
 

Doordat je werkt in een persoonlijke omgeving, kan alles wat jij daar doet bewaard worden. Zo kun je op een later moment verder met waar je gebleven was. Tevens biedt dit je de gelegenheid om later nog eens terug te kijken, hoe en waarom je tot een bepaalde keuze bent gekomen. 

Contact met een hulpverlener vanuit de online keuzehulp

Vanuit je persoonlijke omgeving kun je online begeleiding krijgen van een hulpverlener van Fiom. De hulpverleners zijn maatschappelijk werkers van Fiom, gespecialiseerd in het begeleiden van vrouwen en mannen die te maken hebben met een ongewenste of niet geplande zwangerschap. Alle begeleiders hebben minimaal HBO-niveau en zijn geschoold in digitale hulpverlening. In de begeleiding wordt gewerkt met elementen uit:

  • Seksespecifieke hulpverlening
  • Emancipatorische hulpverlening
  • KOT (Kortdurende Oplossingsgerichte Therapie)
  • Systeemgericht werken
  • Contextueel werken
  • Psycho-educatie

Privacy 

Wij vinden jouw privacy erg belangrijk. Daarom krijg je een persoonlijke omgeving die is beveiligd met een door jou gekozen wachtwoord. Het zorgt ervoor dat alleen jij toegang hebt tot je gegevens en niemand anders. 
 
Je kunt bij het aanmelden kiezen of je wel of geen e-mails over 'Zwanger, wat nu?' wil ontvangen. Als je aangeeft dat we je mogen mailen, krijg je per e-mail een bevestiging van je aanmelding en berichten van de online keuzehulp.
 
Op het moment dat je contact met een hulpverlener aanvraagt, wordt hij/zij gekoppeld aan jouw persoonlijke omgeving. Jij bepaalt vervolgens zelf wat je wel en niet wilt delen (wilt laten zien) met je hulpverlener. Je kunt er dus voor kiezen om een gedeelte van de gemaakte oefeningen wel te delen en een andere oefening privé te houden. Dat is helemaal jouw keuze.
 
Zes maanden nadat je voor het laatst hebt ingelogd wordt je persoonlijke omgeving gesloten en worden alle persoonsgegevens verwijderd. Wil je dat jouw gegevens eerder worden verwijderd? Geef dit aan ons door met de optie 'account laten verwijderen' op ons contactformulier.
 
Je gegevens kunnen gebruikt worden voor wetenschappelijke doeleinden. Dit gebeurt anoniem, dus zonder dat gegevens te herleiden zijn naar een persoon. Meer informatie vind je in ons privacystatement

 

Website geheim houden

Ondanks alle beveiligingsmaatregelen, is jouw privacy door het gebruik van internet nooit 100% te waarborgen. Wat kun jezelf doen? Je kunt er in ieder geval voor zorgen dat je bezoek aan de website van Fiom geheim blijft.

Heb je deze website op een computer bezocht waar ook anderen gebruik van maken? En wil je niet dat zij weten dat je deze website hebt bezocht? Wis dan de geschiedenis. Hieronder verwijzen we naar de supportpagina's van verschillende browsers waar staat hoe je de geschiedenis kan wissen. Daarnaast kun je ook voorkomen dat je browser je activiteit bijhoudt, uitleg hierover staat onder 'privé browsen'.

Wissen van geschiedenis

Privé browsen

Aanmelden

Vul het aanmeldformulier in en je krijgt meteen toegang tot je persoonlijke omgeving.

Meld je aan voor de online keuzehulp