Online keuze-oefeningen

Als je zwanger bent terwijl je dit niet hebt gepland kan dit een schok zijn. Misschien weet je meteen welke keuze je wil maken, of twijfel je. Het is belangrijk dat je weet welke keuzes je hebt en wat deze inhouden, zodat je een keuze kunt maken die past bij jou en je toekomst. 

Keuze over ongewenste zwangerschap

In onze online omgeving 'Zwanger, wat nu?' kun je zelfstandig keuze-oefeningen maken. Deze oefeningen kunnen je helpen om erachter te komen wat jij belangrijk vindt en hoe jij tegen verschillende keuzemogelijkheden aankijkt. Bijvoorbeeld door het beantwoorden van vragen en het reageren op stellingen, maar ook door voor- en nadelen op een rij te zetten. Je kunt zelf kiezen welke oefeningen je wil maken. 

Al meer dan 8.000 vrouwen en mannen hebben de online oefeningen gemaakt. 

"Alle vragen die hier gesteld werden gingen ook al in mijn hoofd rond, maar dit hielp me om er voor te gaan zitten en ze samen met mijn partner te beantwoorden."

De oefeningen bevinden zich in een beveiligde omgeving die alleen voor jou toegankelijk is. Je kunt daardoor zonder druk van buitenaf en in vrijheid jouw eigen keuze maken. Doordat je werkt in een persoonlijke omgeving, kan alles wat jij daar doet bewaard worden. Zo kun je op een later moment verder met waar je gebleven was. Hierdoor is het ook mogelijk om later nog eens terug te kijken, hoe en waarom je tot een bepaalde keuze bent gekomen. 

Meld je aan voor 'Zwanger, wat nu?'

Lees meer informatie over jouw privacy of begeleiding

Wil je liever een persoonlijk keuzehulpgesprek? Neem dan contact met ons op: 088 126 49 00. Wij kunnen je doorverwijzen naar een gespecialiseerde hulpverlener voor een gesprek bij jou in de buurt. Dit gesprek is gratis. 

Keuze-oefeningen voor mannen

De online omgeving is ook geschikt voor mannen. Er zijn speciale oefeningen voor mannen beschikbaar, waardoor jij als man jouw gedachten kunt ordenen en erachter kunt komen wat jij de beste optie zou vinden. 

Meld je aan voor 'Zwanger, wat nu?'

Voor meer informatie voor mannen, zie ook: mannen en besluitvorming.