Onzeker

Ik ben 39 en moeder van een zoon van 7 en dochter van 4. Ik heb heel lang getwijfeld of ik nu wel of niet een derde wilde. Vorig jaar mei al met de pil gestopt onder het mom van: 'dan zijn de hormonen eens uit mijn lijf'. Niet echt actief aan het proberen geweest, maar afgelopen maand tijdens mijn eisprong toch onbeschermd seks gehad met mijn man. En nu dus vandaag ontdekt dat ik zwanger ben.

Ik ben helemaal aan het flippen. Ons leventje zat net helemaal op de rails, we hoefden nergens meer rekening mee te houden, de kids hebben hun plaatsje in ons gezin. En dat gaat dan allemaal veranderen. Mijn gedachten gingen al vrij snel naar beëindigen van de zwangerschap. Maar daar zit ik nu dus al de hele avond om te huilen. Ik weet niet meer wat ik moet doen. De babykamer staat nog helemaal en ik heb alle babykleertjes nog omdat ik geen keuze kon maken. En nu het dan toch zover is, wil ik het ineens niet meer?

Mijn man vindt dat ik eerst eens goed na moet denken, maar hoe maak je überhaupt ooit een dergelijke beslissing? Ik ben bijna veertig en ben bang voor alles: voor wat het met ons gezin gaat doen, voor hoe de kinderen ermee om zullen gaan, of ik zelf alles wel aankan (ik ben een ontzettende stresskip en perfectionist en we hebben al best wel wat te stellen met onze oudste), en natuurlijk ook of het kind wel gezond zal zijn gezien mijn leeftijd. Ik weet niet wat ik moet doen...

Lees meer verhalen