Leeg gevoel na abortus

Ik heb nooit een kinderwens gehad. Al mijn vriendinnen konden niet wachten om moeder te worden en ik was altijd de enige die ze raar aankeken wanneer ze het hadden over ‘schattige baby’s. Ik was 19 jaar toen ik erachter kwam dat ik zwanger was. Samen met mijn toenmalige vriend deed ik de test. Gek genoeg kon ik niet stoppen met glimlachen. Natuurlijk dacht ik aan alle negatieve dingen die er konden gebeuren maar ik voelde me op een of andere manier compleet.

Veel mensen om ons heen hadden veel kritiek waardoor ik erg in paniek raakte.Mijn vriend wilde zo graag het kind wel houden. Ik had niet veel tijd om te beslissen. Het besluit die ik nam was het moeilijkste besluit wat ik ooit heb genomen. En daarbij ook de slechtste.

Het is nu een jaar later en ik voel me sinds de abortus zo leeg... Ik kan het mezelf gewoon niet vergeven. Ik heb niet alleen iets van mezelf weggehaald maar ook die van mijn ex vriend.. Ik vind het gek genoeg fijn om verhalen te lezem over vrouwen die dit gevoel ook hebben. Ik voel me nu tenminste niet alleen.