Ik weet het niet

Hallo allemaal. Ik ben net 20 jaar en ik ben er de vorige week achter gekomen dat ik zwanger ben. De dag erna heb ik direct een echo laten maken om te kijken hoe ver ik ben. Toen zat ik op 5 weken, nu dus op 6. Ik ben nog niet heel lang samen met mijn vriend, studeer nog en woon nog thuis. Mijn vriend is aardig duidelijk in zijn besluit dat het verstandiger is om de zwangerschap af te breken. Maar mijn gevoel schreeuwt heel hard 'NEE'. Ik heb altijd gezegd dat ik een abortus nooit over mijn hart kan verkrijgen en ik denk ook niet dat ik dit kan. Ik ben zo bang dat ik er onwijs veel spijt van krijg. Mijn ouders zijn er ook niet helemaal voor, maar steunen me bij welke keuze ik ook maak.

Mijn vriend heeft wel gezegd dat hij het heel moeilijk vindt, maar mij ook niet wil laten vallen. Maar ook dit is geen garantie natuurlijk. Ik vind het zo moeilijk, ik voel mijn lichaam veranderen, zich klaarmaken voor de zwangerschap. Ook is er tijdens de echo uitgekomen dat ik een septum in mijn baarmoeder heb, als het ware dus een tentstok die mijn baarmoeder vernauwt. In mijn achterhoofd blijft zitten: Wat als ik na een abortus geen kinderen meer kan krijgen?

Ik kan het gewoon niet over mijn hart verkrijgen. Ik weet dat er voldoende begeleiding te vinden is, alleen weet ik niet zo goed waar ik moet zoeken.

Lees meer verhalen