Ik twijfel elke dag

Ik ben 32 jaar en moeder van 2 boefjes van 9 en 6 en werkzaam als verpleegster in de zorg. Met veel moeite en verdriet deel ik mijn verhaal. 10 maanden geleden krijg ik een relatie met mijn toen nog collega, wij waren 10 maand samen maar kennen elkaar nu anderhalf jaar. Ik begon mijn relatie voorzichtig ivm met 2 kinderen en niet te veel verwachtingen. Eigenlijk ging onze relatie goed tot ongeveer anderhalf week geleden toen ik een positieve test had. Ongeveer 2 maanden geleden ben ik overgestapt op een nieuwe pil, ik kreeg zoveel bijwerkingen dat ik besloot te stoppen en eventjes me lichaam te laten rusten en dan na een maandje weer te beginnen aan mijn oude pil. Mijn vriend was op de hoogte van dit en wist dat we dus geen anticonceptie gebruikte en dus onveilig sex hadden als we dus geen condoom gebruikte. Wij hebben ik denk 3 keer onveilig sex gehad waar we beide eigenlijk van op de hoogte waren.

Anderhalve week terug dus een positieve test. Ik schok omdat ik dit niet zo snel had verwacht en ik inmiddels ook weer was begonnen met mijn nieuwe anticonceptie. Uiteraard mijn vriend dit nieuws gedeeld en hoe begrip voel hij toen die dag was is er nu anderhalf week later niks meer van de vinden. Inmiddels heeft hij de relatie beëindigd en wil hij niet weten van deze zwangerschap, hij zegt niet klaar te zijn om vader te worden en het niet in zijn “ perfecte” plaatje past.

Daar zit ik dan moeder van al 2 kinderen van mijn ex en inmiddels 6 week bijna zwanger. Wat moet ik nou? Kiezen we voor abortus of voeden we 3 kinderen in mijn eentje op, de ene dag denk ik dat abortus de beste keuze is de dag der nu voel ik voor die keuze zoveel spijt. Inmiddels heb ik een verwijzing van de huisarts voor een abortus in het ziekenhuis, maar ik twijfel elke dag. Maak ik wel de juiste keuze? Ik ben echter echt de weg kwijt