Ongewenst zwanger - Ben ik zwanger.jpg

Deze brochure beschrijft situaties en emoties van mensen die hetzelfde informatie biedt herkenning, troost en perspectief.

Voor wie is deze brochure?
Deze brochure is bestemd voor vrouwen en meisjes die onverwacht of ongewenst zwanger zijn. Ook voor mannen en jongens biedt deze brochure informatie over en inzicht in keuzemogelijkheden, besluitvorming en verwerking.

In verwachting
Heb jij dat wel eens? Ideeën en fantasieën over zwangerschap en moederschap? Wil je kinderen of niet? Wat zijn je gedachten en gevoelens hierover? Is het nog onduidelijk? In de brochures kun je ervaringen van anderen lezen.

Welke keuzemogelijkheden zijn er?
Als je onverwacht zwanger bent sta je voor de keuze wat te doen met deze zwangerschap. Er zijn verschillende mogelijkheden waar je uit kunt kiezen:

  • De zwangerschap uitdragen en het kind zelf opvoeden
  • De zwangerschap uitdragen en het kind plaatsen in een pleeggezin
  • De zwangerschap uitdragen en het kind afstaan ter adoptie
  • Kiezen voor abortus

Hoe kom je tot een besluit?
Je wereld kan even helemaal op zijn kop staan door de ontdekking van je zwangerschap. Opeens lijkt niets meer vanzelfsprekend. Hoe gaat je leven eruit zien? Hoe zit het met je relatie? Wat zijn je wensen en dromen voor je toekomst? Welke invloed heeft je levensopvatting of je geloof op je leven? Wat vind je belangrijk in je leven? Bij het maken van een beslissing komt veel kijken, de brochure geeft een aantal handvaten die kunnen helpen bij het besluitproces. 

Het aanbod van Fiom
Fiom vindt het van groot belang dat je bij een ongewenste zwangerschap de vrijheid hebt om een keuze te maken die het beste past bij je leven, waarden en toekomst en waarmee je verder kunt. Fiom biedt al meer dan 85 jaar kwalitatieve, neutrale informatie en hulp. Een besluit nemen over je zwangerschap kan heel moeilijk zijn. In een korte periode moet je bedenken wat je wilt met je leven. Soms weet je meteen wat je wilt, maar dan ga je misschien toch weer twijfelen. Het is belangrijk dat je weet welke keuzes je allemaal kunt maken. Op fiom.nl vind je informatie en kun je online hulp krijgen.