Fiom organiseert speciaal voor Medisch maatschappelijk werkers de training 'Keuzehulp bij een ongewenste zwangerschap'. Tijdens deze training leer je hoe je zwangere vrouwen en hun partners, die twijfelen over voortzetten of afbreken van hun zwangerschap, kunt ondersteunen bij het maken van een weloverwogen keuze.

De training bestaat uit een training op locatie en een voorbereidende e-learning.

Locatie & kosten

De training vindt plaats op ons kantoor in Houten. De kosten voor deze training bedragen €150,- per persoon. De factuur wordt per mail verzonden naar het opgegeven factuuradres en moet 7 dagen voor de training betaald zijn.

Inhoud van de training

Tijdens deze training leer je hoe je zwangere vrouwen en hun partners, die twijfelen over voortzetten of afbreken van hun zwangerschap, kunt ondersteunen bij het maken van een weloverwogen keuze. Je ontvangt informatie over de problematiek rond onbedoelde zwangerschappen, keuzebegeleiding na prenatale screening en de methodieken en interventies die je kunt inzetten. Tevens wordt er aandacht besteed aan de rol van jou als professional en de normen, waarden en culturele context die meespelen.   

Voor de training doorloop je de e-learning, ter voorbereiding op de klassikale training. Je ontvangt ongeveer 2 weken voor de trainingsdatum een e-mail over de e-learning. 

Programma

16.00 uur: Welkom en opening

16.10 uur: Kennismaking aan de hand van stellingen

16.20 uur: Inlevingsoefening: visie op ongewenste zwangerschap

17.00 uur: Onderwijsleergesprek: opbouw van het gesprek en snel tot de kern komen

17.45 uur: Pauze

18.15 uur: Oefenen van keuzehulpgesprekken (casussen) in de vorm van rollenspel

19.45 uur: Reflectie, evaluatie en afronding

20.00 uur: Einde

Wat leer je?

Na de training ben je in staat om:

  • je te verhouden tot en om te gaan met ethische dilemma’s;
  • informatie te geven over de verschillende keuzemogelijkheden; 
  • handvatten te bieden die het besluitvormingsproces ondersteunen; 
  • door te verwijzen voor verdere keuzehulp

CRKBO certificering

Fiom is CRKBO gecertificeerd. Dit betekent dat wij voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Door middel van een periodieke audit wordt regelmatig bekeken hoe wij hieraan voldoen. Er worden hoge kwaliteitseisen gesteld aan professionaliteit en kwaliteit van Fiom als onderwijsinstelling. Hierdoor waarborgen wij continue de kwaliteit van de producten en diensten die we aan onze cursisten leveren.

Aanmelden training

Op dit moment staat er geen nieuwe training gepland. Ben je geïnteresseerd? Stuur dan een mailtje via onderstaande knop.

Vragen?

Heb je vragen over de training? Stuur dan een e-mail naar trainingen@fiom.nl

Stel je vraag