Pleegzorg - Welke soorten pleegzorg zijn er.jpg

Verschillende soorten pleegzorg

Tijdelijke pleegzorg 

Bij tijdelijke pleegzorg is het de bedoeling dat je je kind uiteindelijk zelf (weer) gaat opvoeden. In een periode van maximaal een half jaar ga je werken aan de terugkeer van je kind naar jou. Mocht het niet binnen een half jaar lukken, dan kan je kind worden doorgeplaatst naar de langdurige pleegzorg. Of er wordt gezocht naar een andere vorm van jeugdzorg. Dat is afhankelijk van wat er nodig is voor jou en je kind. 

Langdurige pleegzorg 

Bij langdurige pleegzorg wordt je kind voor langere tijd, mogelijk in principe tot het volwassen is, opgevoed door pleegouders. Deze pleegzorg is bedoeld om je kind regelmaat, opvoedingszekerheid en de beste ontwikkelingskansen te geven. Je kunt contact hebben met je kind en op de hoogte blijven van zijn of haar ontwikkelingen. 

Deeltijdpleegzorg 

Deeltijdpleegzorg is geen dagelijkse pleegzorg, maar een aanvulling op de dagelijkse zorg en opvoeding die jij geeft aan je kind. Je kunt daarbij denken aan een plaatsing bij pleegouders in het weekeinde of in vakantieperiodes. Deeltijdpleegzorg is er om jou te helpen en om te voorkomen dat je kind definitief uit huis moet worden geplaatst. 

Wil je meer informatie over pleegzorg? Bekijk dan de website van Pleegzorg