Hulp bij je besluit over pleegplaatsing

Ben je zwanger of net bevallen en denk je niet zelf voor je kind te kunnen zorgen? Dan kan je naast pleegplaatsing ook kiezen voor afstand ter adoptie. Fiom kan jou ondersteunen bij die keuze.

Overweeg je afstand ter adoptie, dan kom je in de 'afstandsprocedure' terecht. Hierbij heb je tot drie maanden na de geboorte van je kind de tijd om een beslissing te nemen. Je kunt kiezen voor de mogelijkheid om je kind af te staan of voor een pleegplaatsing, maar je kunt ook nog de keuze maken om toch zelf voor je kind te gaan zorgen. Fiom kan jou helpen bij het nemen van de uiteindelijke beslissing.

Als je in deze periode ook ondersteuning nodig hebt bij praktische zaken (bijvoorbeeld uitkering of woonruimte) helpt Fiom je de juiste instantie te vinden die jou hierbij van dienst kan zijn.

Als je meer wilt weten over afstand ter adoptie, kun je daar over lezen op de pagina over afstand ter adoptie.

Wil je ondersteuning bij de keuze tussen afstand ter adoptie doen van je baby of een pleegplaatsing? Neem dan contact op met Fiom. 

Neem contact op met Fiom

Is je kind geen pasgeboren baby meer en wil je hulp bij de opvoeding of overweeg je een pleeggezin? Kijk dan bij 'Hoe werkt het'