In onze online omgeving 'Zwanger, wat nu?' kun je zelfstandig keuze-oefeningen maken. De online omgeving 'Zwanger, wat nu?' is gratis en bevat informatie en oefeningen die je kunnen helpen om tot een weloverwogen besluit te komen met betrekking tot je zwangerschap. Het is belangrijk dat jij zelf een keuze maakt in vrijheid en zonder druk van buitenaf.  

Ongewenst zwanger - Online module zwanger wat nu.jpg

Hoe werkt 'Zwanger, wat nu?'? 

De online omgeving 'Zwanger, wat nu?' bestaat uit verschillende oefeningen die je kunt doen om erachter te komen wat voor jou belangrijk is en hoe jij tegen de verschillende keuzemogelijkheden aankijkt. Bijvoorbeeld door het beantwoorden van vragen en het reageren op stellingen, maar ook door voor- en nadelen op een rij te zetten. De oefeningen bevinden zich in een beveiligde, persoonlijke omgeving, die alleen voor jou toegankelijk is. Dit is de reden waarom we een gebruikersnaam, e-mailadres en wachtwoord van je vragen. 

Doordat je werkt in een persoonlijke omgeving, kan alles wat jij daar doet bewaard worden. Zo kun je op een later moment verder met waar je gebleven was. Hierdoor is het ook mogelijk om later nog eens terug te kijken, hoe en waarom je tot een bepaalde keuze bent gekomen.  

Voor wie zijn de online keuze-oefeningen?  

De verschillende oefeningen zijn speciaal gericht op vrouwen en mannen die betrokken zijn bij een ongewenste zwangerschap. Voor meer informatie voor mannen, zie ook: mannen en besluitvorming. Na het aanmaken van jouw account kom je terecht in je persoonlijke omgeving met oefeningen. Kies een aantal oefeningen uit die jou kunnen helpen of maak alle oefeningen.  

Contact met een hulpverlener 

Als je behoefte hebt aan een persoonlijk keuzehulpgesprek met een hulpverlener, bel dan naar Fiom 088-1264990. We verwijzen je door naar een gespecialiseerde hulpverlener bij jou in de buurt voor een (gratis) keuzehulpgesprek. Alle hulpverleners zijn aangesloten bij het Landelijk Beroepsregister Keuzehulp en werken volgens de richtlijnen van het ministerie van VWS.  

Jouw privacy en anonimiteit 

Wij vinden jouw privacy erg belangrijk. Daarom krijg je een persoonlijke omgeving die is beveiligd met een door jou gekozen wachtwoord. Het zorgt ervoor dat alleen jij toegang hebt tot je gegevens en niemand anders.  

Je kunt bij het aanmelden kiezen of je wel of geen e-mails over 'Zwanger, wat nu?' wil ontvangen. Als je aangeeft dat we je mogen mailen, krijg je per e-mail een bevestiging van je aanmelding en berichten van de online oefeningen. 

Zes maanden nadat je voor het laatst hebt ingelogd wordt je persoonlijke omgeving gesloten en worden alle persoonsgegevens verwijderd. Wil je dat jouw gegevens eerder worden verwijderd? Geef dit aan ons door via het formulier 'account verwijderen online modules'. 

Je gegevens kunnen gebruikt worden voor wetenschappelijke doeleinden. Dit gebeurt anoniem, dus zonder dat gegevens te herleiden zijn naar een persoon. Hierbij is het belangrijk dat je bij het invullen van de antwoorden geen persoonsgegevens invult. Bijvoorbeeld je naam of je woonplaats. Als dat wel gebeurt zullen we deze vóór het analyseren van de resultaten verwijderen. Meer informatie vind je in ons privacystatement.  Op dit moment doet Fiom onderzoek naar het keuzeproces bij een onbedoelde zwangerschap. Meer informatie over dit onderzoek vind je hier.

Hoe kun je de website geheim houden? 

Ondanks alle beveiligingsmaatregelen, is jouw privacy door het gebruik van internet nooit 100% te waarborgen. Je kunt er in ieder geval zelf voor zorgen dat je bezoek aan de website van Fiom geheim blijft.  

Heb je deze website op een computer bezocht waar ook anderen gebruik van maken? En wil je niet dat zij weten dat je deze website hebt bezocht? Wis dan de geschiedenis. Daarnaast kun je ook voorkomen dat je browser je activiteit bijhoudt. 

Aanmelden 'Zwanger wat nu?' 

Aanmelden als nieuwe cliënt  

Om gebruik te kunnen maken van de online keuze-oefeningen in 'Zwanger, wat nu?', moet je eerst een account aanmaken.

Aanmelden Zwanger, wat nu?

Heb je al een account?   

Log hier in om in je persoonlijke omgeving te komen.

Inloggen Zwanger, wat nu? 

Waarom moet ik een naam en e-mailadres invullen? 

De oefeningen bevinden zich in een beveiligde, persoonlijke omgeving, die alleen voor jou toegankelijk is. Dit is de reden waarom we een gebruikersnaam, e-mailadres en wachtwoord van je vragen. Doordat je werkt in een persoonlijke omgeving, kan alles wat jij daar doet, bewaard worden. Zo kun je op een later moment verder met waar je gebleven was. Hierdoor is het ook mogelijk om later nog eens terug te kijken, hoe en waarom je tot een bepaalde keuze bent gekomen.