Ongewenst zwanger - Online keuzeoefeningen

De factsheet biedt informatie over de module 'Abortusverwerking'. 

Onderwerp
Sinds 2010 biedt Fiom de online begeleiding 'Abortusverwerking' aan vrouwen van 16 jaar en ouder die na de abortus (langdurig) kampen met psychosociale klachten. We bekijken hier de data van 1.606 vrouwen die in de afgelopen 5 jaar (sept 2016 - sept 2020) de module doorliepen. 21% (340) van hen vulde na afronding de evaluatie in.

Samenvatting
Jaarlijks worden er in Nederland zo’n 30.000 abortussen uitgevoerd. Sommige vrouwen hebben na de abortus last van psychosociale klachten, zoals verdriet, schuld of schaamte. Bij een grote levensgebeurtenis zoals een ongewenste zwangerschap is dat niet vreemd. Maar voor een deel van deze vrouwen zijn de gevoelens overweldigend of houden de klachten langer aan en kunnen ze beperken in het dagelijks leven. Voor hen is er de online module Abortusverwerking van Fiom. 

Factsheet
De factsheet biedt informatie over het aantal gebruikers van de module 'Abortusverwerking'. Ook wordt ingegaan op de achtergrond van deze vrouwen, hoe lang zij zwanger waren op het moment van de abortus, hoe lang de abortus geleden was op het moment dat zij hulp zochten en of de klachten zijn afgenomen na het doorlopen van de module.