Start:
November 2023

Deelnemers gezocht:
Ja

Wanneer resultaten verwacht:
In 2025

ATA onderzoek.png

English 

Fiom doet onderzoek naar de ervaringen van vrouwen* die zwanger waren en hebben overwogen hun kind na de geboorte af te staan ter adoptie. We horen graag van vrouwen die begeleiding hierbij hadden hoe het voor hen was. Zij kunnen deelnemen aan het onderzoek. Het maakt niet uit wat de uiteindelijke keuze was: zelf voor je kind zorgen, afstand ter adoptie, plaatsing in een pleeggezin, of iets anders. 

*en andere personen die zwanger kunnen worden

In de deelnemersinformatie lees je meer over het onderzoek. 

Waarom doen we onderzoek?  

Je kind afstaan ter adoptie heeft grote persoonlijke gevolgen. We vinden het daarom heel belangrijk dat ouders die voor deze keuze staan de juiste ondersteuning krijgen. Wij willen in deze studie onderzoeken hoe zij de begeleiding zelf ervaren, om deze waar nodig te kunnen verbeteren. Dit doen we via een online vragenlijst.  

Wil jij andere ouders helpen? 

  • Was jij zwanger?

  • Heb je overwogen je kind na de geboorte af te staan ter adoptie? 

  • Kreeg je daarbij begeleiding van een organisatie? 

  • Heb je dit in 2010 of later meegemaakt? 

  • Is de geboorte van je kind minimaal zes maanden geleden? 

  • Ben je 16 jaar of ouder? 

Dan zijn we benieuwd naar jouw ervaring. Dit kan ons helpen onze begeleiding te verbeteren. Zou je onze online vragenlijst willen invullen? We danken je voor je deelname met een cadeaubon van 20 euro. 

Wil je deelnemen aan het onderzoek? Je kunt dan eerst het toestemmingsformulier invullen (stap 1). Na het invullen van het toestemmingsformulier kom je automatisch bij de vragenlijst terecht (stap 2).

Stap 1: Toestemmingsformulier

Informatie over de onderzoekers 

Fiom is specialist bij ongewenste zwangerschap en afstammingsvragen. Fiom ontvangt subsidie van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Lees meer  over Fiom.