Ik ben nu 24 jaar. Ik was 18 toen ik ongewenst zwanger raakte. Het was net een week uit met mijn vriendje. Ik was door mijn pil heen zwanger geraakt en ik schrok daar behoorlijk van. Ik wilde het graag houden, maar mijn vriendje zei dat ik het alleen wilde houden om hem te pesten. Hij zei 'wat nou als ik het met geen vinger aanraak' en 'wat nou als ik het kind niet erken'. Vervolgens heb ik goed nagedacht. Ik had totaal geen stabiliteit. Ik had geen diploma, helemaal niks! Vervolgens koos ik voor de abortus, tot mijn grote spijt.

Ik heb er twee jaar over gedaan om het een plekje te kunnen geven. Ik zei altijd dat als ik nog eens zwanger zou raken ik het nooit meer weg zou kunnen laten halen. Ook was ik erg onzeker geworden dat ik onvruchtbaar zou zijn. Nu ben ik op mijn 24ste weer zwanger geraakt van een jongen waarmee ik geen relatie heb, maar wel een jaar contact mee had. Terwijl ik de pil slikte. Ik kon het niet geloven. 20 juli kwam ik daarachter. Ik heb 4 testen achter elkaar gedaan. Ik geloofde het niet.

Ik vertelde het aan die jongen waarvan ik zwanger geraakt was. Hij zei dat we er samen uit zouden komen. Niks was minder waar. Een dag later mocht ik dood vallen en had ik het allemaal expres gedaan volgens hem. Hij zei 'je wilde gewoon moeder worden' en 'hier heb je een cadeautje'. 'Ik ben de vader niet, ik wil het niet en ik ken het niet! Val dood.'

Ik voelde me gekwetst. Ik voelde me alleen achter gelaten. Mijn moeder was op vakantie. Ik durfde haar niet op te bellen. Ik wilde haar vakantie niet verpesten. Ik heb in twee weken mijn eigen keuze zelfstandig moeten maken. Ik heb met een paar vriendinnen gesproken. Ik moest realistisch blijven.

Julie: Ik had het het liefst allemaal anders gezien. Ik wil heel graag kinderen en hoop dat ik ze nog mag krijgen!

Wat heb ik het kindje te bieden? Ik heb een 0 uren contract. Ik heb bijna mijn rijbewijs. Ik woon nog thuis. Ik heb geen vast inkomen. Ik ben verlaten. Mijn kindje zou zonder vader opgroeien. Wil je dat je kindje aan doen? Wil je een kindje op de wereld zetten, en in de schulden komen? Hoe ga je binnen zes maanden een huis regelen en inrichten zonder geld? Ik had tot mijn grote spijt toch weer gekozen voor abortus. Het is nu een week geleden. Ik was 5 weken en 5 dagen zwanger.

Mijn moeder weet tot de dag van vandaag niks. Een vriendin is mee geweest naar de kliniek. Het was heftig en pijnlijk. Iets wat je niemand wil toewensen. Ik voel me de afgelopen dagen depressief. Ik wil alleen maar in bed liggen en slapen. Ik had het het liefst allemaal anders gezien. Ik wil heel graag kinderen en hoop dat ik ze nog mag krijgen!

In verband met de privacy is de naam in dit verhaal verzonnen.

Meer ervaringsverhalen

Wil jij jouw verhaal (anoniem) met anderen delen?

Stuur jouw verhaal in