Van me afschrijven

Twee jaar geleden ben ik bevallen van een gezonde zoon. Ben met 37 weken ingeleid, had het Hellp-syndroom. Ben hier erg ziek van geweest en mijn man en ik zijn erg bang geweest, wij wisten niet hoe dit voor mij af zou lopen.

Afgelopen december kwamen wij erachter dat ik weer zwanger was. Ik was erg in shock en heb alleen maar kunnen huilen. Was dit wel wat ik wilde? Ik was nog bezig met een opleiding, nieuw werk.. Mijn man was hier nog niet klaar voor, hij kon het niet weer aanzien dat ik zo ziek zou worden, die kans bestaat. Wij hebben er het weekend veel over gepraat en zijn tot de conclusie gekomen dat abortus het beste leek. Ook ik was er nog niet klaar voor en voelde mij eindelijk weer goed na het Hellp-syndroom.

Ben 's maandags naar de huisarts gegaan en heb hem het verhaal uitgelegd. Hij snapte mijn situatie en begreep dat ik hier nog niet klaar voor was. Hij heeft een verwijsbrief voor mij geschreven en ik heb dezelfde middag nog gebeld met de abortuskliniek. Twee weken later kon ik terecht bij hen. Twee weken leken gigantisch lang te duren. Ik voelde mij zo ziek en moe dat ik niet eens voor mijn zoon kon zorgen.

De avond voor de abortus begon ik te twijfelen. Wat als ik hierna nooit meer zwanger kon worden? Deed ik hier echt wel goed aan? Afspraak stond en mijn man stond hier 100% achter. Eenmaal bij de abortuskliniek bleek met de echo dat ik al bijna 12 weken zwanger was. Hier schrokken wij wel van. Ik zag in een flits de echo en zag dat het al een "mensje" was.

Na de ingreep heb ik mij zo rot gevoeld en tegelijk voelde ik mij ook een klein beetje opgelucht. Opgelucht dat ik mij niet meer zo ziek voelde, ik weer van mijn gezin kon genieten zonder me lamlendig te voelen. Nu bijna een maand later huil ik mij elke avond in slaap. Ik heb zo'n spijt van de abortus. Ik kan er met niemand over praten want wij hebben er toen voor besloten dat dit onder ons zou blijven. Bang dat mensen het niet zouden begrijpen en vrienden graag zwanger wilden worden. En ik was zwanger en ik liet het maar weghalen!! Dit was mijn verhaal. Blij dat ik het even van mij af kon schrijven.

Lees meer verhalen