Een verhaal over abortus

Hallo, ik wil mijn verhaal even doen. Vandaag heb ik een abortus ondergaan en dat was een hele zware en moeilijke keuze. Ik heb weken na moeten denken omdat het een heel erg moeilijke keuze was om te maken. Met pijn in mijn hart heb ik een besluit moeten maken en ik heb ervoor gekozen om het door te zetten. Ik ben een moeder van 4 kindjes; 2 meisjes en 2 jongens. Ik wilde er geen kind meer bij want mijn gezin is compleet.

Ik was een lange tijd een alleenstaande moeder. Ik kreeg een relatie met een jongen. We waren pas samen en na 1 maand raakte ik zwanger. Mijn hele werdeld stond op z'n kop. Het was net een droom waar ik in leefde. Ik was door de pil heen zwanger geraakt. Ik had last van maagklachten en moest kokhalzen. Al het eten wat ik op had kwam er spontaan weer uit. De pil had dus niet gewerkt. Ik bleek langer dan verwacht zwanger te zijn. Dat maakte het nog moeilijk voor mij. Ik bleek al weken 13 en 3 dagen zwanger te zijn.

Ik kwam bij de CASA kliniek aan en moest nog een fomulier invullen. Daarna wachten in de wachtkamer... Eenmaal aan de beurt kreeg ik een echo en een infuus. Daarna moest ik weer wachten. Gelukkig heb ik heel veel steun gekregen van mijn vriend. We konden nog even praten en toen was ik aan de beurt. De zenuwenen werder steeds meer en ik barste in tranen uit. Toen was ik aan de beurt... Ik werd in slaap gemaakt en heb erna niks meer algehele narcose. Eenmaal wakker zat mijn vriend naast mij en ik kon gewoon niet stoppen met huilen. Ik nog veel pijn en kreeg twee pilletjes. Na tien minuten of een kwartiertje trok de pijn weg.

Mijn kleine engeltje. Hij blijft in ons hart. Ik wil andere mensen zeggen dat de keuze bij je zelf ligt. Laat je nooit door iemand ompraten. Het was mijn eigen beslissing en gelukkig stonden we er allebei er ook achter. Ik wens iedereen veel sterkte met alles, wat de keuze ook is.....